Ziua Dăruirii. Copiii din Schitu au învățat să dăruiască

Copiii din comuna Schitu au sărbătorit pentru prima dată, astăzi, 25 septembrie, alături de primarul lor, Ionel Pașol, Ziua Dăruirii. Marșul Dăruirii a fost organizat astăzi în comuna Schitu în satele Bila, Camineasca, Schitu, Vlasin.

50 de copii din comuna Schitu, elevi ai școlilor primare și gimnaziale din comuna Schitu, au pornit astăzi într-un amplu marș alături de profesori și primarul comunei, Ionel Pașol, pentru a dărui, din ceea ce au și din ceea ce au primit de la sponsori, tuturor copiilor din comuna Schitu aflați în nevoie.

Peste 35 de copii din satele Bila, Cămineasca, Schitu și Vlașin ce provin din familii fără posibilități materiale, cu părinți care nu au serviciu sau care au venituri modeste, ori care provin din familii cu mulți copii la părinți au primit astăzi jucării, hăinuțe, încălțăminte.

Familiile care au beneficiat de acest ajutor au fost stabilite împreună cu Primăria Schitu în baza evidențelor pe care primăria le are.

Produsele donate au provenit de la oameni de bine care au dorit să facă donații, dar au fost aduse câteva jucării și hăinuțe și de către copii și profesori.

Am organizat împreună cu profesorii și părinții un marș de Ziua Dăruinței. Am plecat de la Școala Bila prin sat în marș și apoi copiii au plecat cu microbuzul la Camineasca unde au mers din nou pe jos în marș și apoi iar au plecat cu microbuzul la Vlașin unde au făcut din nou marșul Dăruinței.

Copiii s-au bucurat foarte mult atât cei care au dăruit cât și cei care au primit. Unul din copiii mici de 3 ani care a primit un săculeț cu produse, a luat săculețul în brațe, fugea cu el și râdea, se bucura. A fost și pentru noi o bucurie să fim printre copii și să organizăm această acțiune”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro primarul comunei Schitu, Ionel Pașol.

Începând cu anul 2019, la data de 25 septembrie se sărbătoreşte, în România, „Ziua dăruirii”.

Iniţiată de senatorul PSD Niculae Bădălău, propunerea legislativă a fost adoptată de Senat la 17 septembrie 2018 şi de Camera Deputaţilor la 28 noiembrie 2018, Legea nr. 355/2018 fiind promulgată la 27 decembrie 2018.

Click aici pentru a vedea mai multe fotografii de la Marșul Dăruirii din comuna Schitu.

Comentarii