Vremea se strică! ANM, Cod Galben. Cum va fi afectat Giurgiu?

Meteorologii au emis, vineri, o nouă avertizare nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă pe durata următoarelor trei ore, în judeţe din zona Munteniei.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 11:00, în localităţi din judeţele Argeş, Giurgiu, Teleorman şi Dâmboviţa vântul va atinge la rafală viteze de 55 – 65 km/h.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţă, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de vânt, valabile în mai multe zone din Banat, Muntenia, Dobrogea şi Oltenia.

Astfel, până la ora 8:00, în judeţele Argeş, Giurgiu, Teleorman şi Dâmboviţa se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală, temporar, 55 – 65 km/h.

De asemenea, până la ora 11:00, în zonele judeţelor Constanţa şi Tulcea, vântul va sufla cu viteze de 55 – 65 km/h, în timp ce, în judeţele Olt şi Dolj, intensificările de vânt vor atinge izolat chiar şi 70 km/h. Local, în Oltenia, se va semnala şi ploaie.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţul Caraş-Severin vor fi intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55-65 km/h, izolat 70 km/h, iar la munte viteze de 80 – 90 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Comentarii