Voluntarii de Cruce Roşie, din nou în tabără la Giurgiu. O săptămână de ateliere de salvare din apă, în tabăra internaţională ajunsă la a patra ediţie

Luni după-amiază, la complexul Riviera (care găzduieşte întreaga activitate) s-a desfăşurat ceremonia oficială de deschidere a celei de-a patra ediţii a taberei internaţionale „Salvatori din apă”.

În acest an , tabăra – care, în cele trei ediţii de până acum, a pregătit peste 150 de voluntari de Cruce Roşie – are în program o mulţime de ateliere practice de salvare din apă – curgătoare şi stătătoare – dar şi exerciţii de prim-ajutor sau demonstraţii, toate programate în intervalul 1-8 august.

La deschiderea oficială a celei de-a patra ediţii a taberei de la Giurgiu au fost prezenţi atât oficali din municipiu şi judeţ, cât şi reprezentanţi ai conducerii naţionale a Crucii Roşii.

De altfel, în cea mai recentă şedinţă, desfăşurată cu doar câteva ore înainte de startul oficial al taberei, consilierii judeţeni au aprobat un ajutor financiar de 20.000 de lei pentru filiala de Cruce Roşie Giurgiu, în vederea organizării şi desfăşurarii acestei activităţi.

Marţi dimineaţă, participanţii la tabăra de la Giurgiu au avut, deja, primele ateliere de lucru, la Dunăre, iar programul continuă într-un ritm alert.

Comentarii