Vineri și sâmbătă – a doua etapă de dezinsecție aeriană în oraș

Mâine, 3 august, de la primele ore ale dimineții, va începe cea de-a doua etapă a dezinsecției aeriene împotriva țânțarilor.

Vremea prognozată de meteorologi pentru această perioadă este favorabilă acțiunii de dezinsecție, nefiind anunțate căderi de precipitații, astfel că în următoarele două zile (3 și 4 august), în intervalele orare 05.15 – 09.30 și 19.30 – 20.00, va fi pulverizat insecticid cu ajutorul unui avion utilitar pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan).

Substanța folosită la dezinsecție este AQUA K-OTHRINE EW 20substanță activă DELTAMETHRIN 2g (2%), omologată de Ministerul Sănătății, aceasta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației. În zonele cu vegetație abundentă și lacuri se va folosi o concentrație mai mare de insecticid.

Prepararea soluției insecticide se va face în prezența reprezentanților mass-media, a societății Giurgiu Servicii Publice, precum și a oricărei persoane care dorește să verifice corectitudinea modului în care se face dezinsecția (cantitate, concentrație etc.).

Locația unde insecticidul va fi preparat și încărcat în avion este Malul Roșu – anunță reprezentanții Primăriei, pe siteul oficial.

Comentarii