Vine iarna! Vânt, precipitaţii mixte şi temperaturi negative în următoarele zile

Meteorologii au transmis o informare de ninsori în zonele de munte, precipitaţii mixte în sud şi est şi intensificări ale vântului în est şi sud-est, valabilă de duminică, ora 13.00, până luni la ora 15.00. Răcirea vremii va continua, iar minimele vor deveni negative în toată ţara.

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul duminică ora 13.00 – luni ora 15.00, va ninge în general moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei şi în centrul şi sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

În dealurile sudice vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Dobrogea şi Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45 – 50 de kilometri pe oră în regiunile estice şi sud-estice, iar pe litoral şi în zona Carpaţilor de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 de kilometri pe oră.

Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată ţara.

PROGNOZA PE TREI ZILE

Astăzi, vremea se va răci, mai accentuat în jumătatea de sud-est a ţării. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge în zona de munte, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă la deal, local în Moldova, Transilvania, Banat şi izolat în Crişana, iar la câmpie în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va ploua. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice, unde temporar vântul va avea intensificări de până la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade.

În Capitală, vremea se va răci semnificativ faţă de ziua anterioară. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.

Luni, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 …-1 grad in depresiuni şi în nordul Moldovei și 5 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare în Oltenia, Muntenia, local în Banat, Dobrogea și izolat în restul teritoriului. La munte temporar va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Luni, in Bucuresti, vremea va continua să se răcească. În jur de un grad dimineata si doar 2-3 grade la amiaza. Cerul va fi noros și trecător vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Marţi, vremea va fi ușor mai rece decât normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade la Suceava și 3 grade în vestul Olteniei (Drobeta 3 ). Cerul va avea înnorări temporare și vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, local în sudul țării și izolat în rest. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice. În Capitala, cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade.

www.realitatea.net

Comentarii