Viața unui tânăr de 26 de ani, curmată de un preot din județ

S-a întâmplat sâmbătă seara, la Băneasa, unde preotul din Meletie, Mihail Balaban, aflat la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate unui motociclist, cu care s-a ciocnit frontal, tânărul de pe motocicletă decedând pe loc.

Accidentul s-a petrecut chiar în fața bisericii din Băneasa, iar oamenii dn comună spun că preotul mai are la activ și alte accidente.

La scurt timp după tragedie, Episcpia Giurgiului a emis un comunicat de presă oficial:

”Episcopia Giurgiului a luat cunoștință cu adâncă mâhnire și multă durere de tragicul accident rutier provocat în seara zilei de 6 octombrie, pe raza comunei Băneasa din județul Giurgiu, de preotul Constantin Mihail Balaban de la Parohia Meletie, soldat cu decesul unui tânăr conducător al unei motociclete.

În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcție pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autoritățile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun.

Facem precizarea că toți slujitorii Bisericii, atunci când se află la volanul unui autoturism, ca orice cetățean, trebuie să se supună rigorilor legislației rutiere și să suporte consecințele în cazul nerespectării acesteia.

Având în vedere situația creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieții persoanei accidentate şi încredințăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material al Episcopiei Giurgiului, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grele încercări.”

Comentarii