Vești proaste de la Meteo. Cum va fi vremea la început de săptămână

Luni, vremea se va menține vantoasa în toate regiunile, vor fi rafale în general de 55…70 km/h și local 75…85 km/h iar la munte rafalele vor depăși 80…90 km/h, chiar 100…120 km/h pe creste.

In vest, centru și nord local vor fi precipitații, în general slabe, mixte în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei și ploi în rest.

În sudul și sud-estul țării, ploile vor fi posibile doar izolat. În zonele montane va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi în continuare scăzută, temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Procesul de răcire va continua, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade.

Giurgiu

Vremea va fi în continuare vantoasa si se va mai raci. In jur de 6 grade dimineata si 12…13 grade la amiaza. Pe parcursul zilei vântul se va menține intens, cu rafale de 50…55 km/h, temporar 60…65 km/h, apoi spre seara va mai slabi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare.

Munte

Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge viscolit, iar vizibilitatea va scadea temporar sub 50 m şi se va depune strat consistent de zapada. Vântul va sufla tare, în special la altitudini de peste 1600 m, unde rafalele vor depaşi 80…90 km/h şi 100…120 km/h pe creste.

Prognoza pe 2 zile

Marti, vremea se va ameliora în privința precipitațiilor, dar va fi rece pentru această dată, mai ales dimineața. Temperaturile maxime se vor situa între 1 grad în depresiuni și 11 grade în sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai izolat vor fi posibile precipitații slabe. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări, mai ales în regiunile estice și de sud-est. În zona montană va mai ninge slab, iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70 km/h, spulberând zăpada.

In Giurgiu, vremea va fi rece pentru această dată, 1…3 grade dimineata si in jur de 10 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, deși valorile termice vor crește ușor față de marti, vremea va fi rece pentru începutul lunii noiembrie in special dimineata cand valorile termice vor fi preponderent negative.

Temperaturile maxime se vor situa între 5 grade la Miercurea Ciuc și 13 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și sud-estice și temporar noros în restul țării. Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, predominant ploi, în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, iar la munte trecător va ninge. Vântul va mai avea intensificări temporare în zona montană, unde va spulbera zăpada. Dimineata, izolat în zonele joase vor fi condiții de ceață.

In Bucuresti, deși valorile termice diurne vor crește ușor față de marti, vremea va fi rece pentru începutul lunii noiembrie. 0…1 grad dimineata in oras si spre -2 grade în zona preorășenească si 11…12 grade la amiaza iar cerul va fi variabil.

In sud, vreme cu putini nori dar soarele este cu soare cu dinti, maxime mai mari de 10 grade dar numai pana la cel mult 14 grade la Alexandria si Giurgiu. Vantul continua sa bata cu putere, rafale în general de 55…70 km/h și local 75…85 km/h.

Comentarii