Vechile năravuri nu mor ușor: mită pentru examenul de permis auto

Un instructor auto în vârstă de 49 ani, din comuna Bolintin Deal, judeţul Giurgiu este cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Acesta a fost surprins în flagrant miercuri, 10 octombrie a.c., de către echipa operativă formată din ofiţeri DGA şi procuror, după ce a primit suma de 300 de euro de la o persoană pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori din cadrul S.R.P.C.I.V. Giurgiu, în scopul promovării probei practice de traseu la examenul pentru obţinerea permisului de conducere susţinut în cursul zilei de 10.10.2018.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, anterior, la data de 04.10.2018, instructorul auto i-a pretins aceleiaşi persoane suma de 400 de euro, în acelaşi scop.

Ieri, 11.octombrie a.c., procurorul de caz a dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 de ore, iar astăzi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la inculpat, precum şi măsura preventivă a controlului judiciar.

În cauză, ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu au beneficiat de sprijinul Serviciului Operaţii şi Serviciului Tehnic din cadrul Structurii Centrale D.G.A.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DGA GIURGIU

Comentarii