Unde sunt amenajate spații de carantină în Giurgiu?

Un număr de 55 de persoane se află în carantină în municipiul Giurgiu şi alte 22 de persoane sunt izolate la domiciliu, a anunţat miercuri primarul Nicolae Barbu.

„Nu am ştiut că la Giurgiu o să ne vină 55 de oameni în 24 de ore, să le asiguri masă caldă. Dar într-o zi se rezolvă pentru că vor fi trimişi toţi în localităţile de domiciliu, s-a găsit o soluţie pe perioadă de criză. Nu se aştepta nimeni să vină la Giurgiu un autocar din Italia prin Grecia şi apoi au mai venit nu ştiu câte autoturisme, cu probleme, cu copil mic, cu soţie însărcinată. De ce au plecat de acolo? De frică, vă spun eu! Avem centrele pregătite la Hotelul Sport, de la Stadionul ‘Marin Anastasovici’, la sala de sport. Nu sunt condiţiile cele mai bune, dar în situaţii extreme sunt mai bune decât stau cei în taberele de refugiaţi. (…) Acel hotel nu e racordat la canalizarea oraşului şi are o fosă de cinci metri cubi. O femeie gravidă şi cu un copil mic au fost cazaţi la alt hotel pentru că avea o problemă şi nu putea să stea în spaţiul acela închis. Toate persoanele carantinate ieri vor pleca în cursul zilei de astăzi”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că au fost reanalizate condiţiile de carantină la nivel naţional şi nu se mai face carantină acolo unde se intră în ţară, ci în localitatea de domiciliu.

„S-au redus condiţiile, nu se mai face carantină la locul unde intri în ţară, ci la locul de domiciliu, toate aceste persoane din autocar sau sosite cu autoturisme prin PTF Giurgiu-Ruse vor fi însoţite de maşini de poliţie până la limita judeţului de unde provin şi vor fi preluaţi de maşini de poliţie din judeţul lor, care îi vor duce până la centrele de carantină din localităţile lor de domiciliu. Au fost informaţi primarii din acele localităţi să-şi creeze acele centre de carantină. Este foarte simplu prin această metodă să-i asiguri persoanei mijloacele de trai 14 zile, pentru că e aproape de familia lui, care îi poate aduce haine etc. Gândiţi-vă că poate nu şi-au luat haine pentru 14 zile, nu ai condiţii să speli acolo, în centrele de carantină. Unde întinzi, unde usuci hainele? De aceea e o decizie foarte bună a Comisiei naţionale de a-i duce în carantină în zonele de domiciliu”, a completat Nicolae Barbu.

El spune că spaţiile de carantină din municipiu vor rămâne deschise pentru giurgiuvenii care au intrat în ţară prin alte puncte de trecere a frontierei şi urmează să fie carantinaţi în localitatea de domiciliu.

„Sunt 55 de locuri de carantină în municipiu. Mai avem 22 de autoizolaţi în municipiu, le-am asigurat alimente pentru fiecare şi le ducem la domiciliu şi îşi găteşte fiecare. Trebuie să înţelegem că teama de necunoscut te face să nu mai gândeşti logic. Trebuie să dăm dovadă de înţelegere şi de unitate aşa cum românii ştiu să o facă în situaţii de criză”, a încheiat Nicolae Barbu. (www.agerpres.ro)

După conferința de presă a primarului Barbu, cea mai mare parte a celor cazați în spațiile de carantină (românii intrați prin Vama Giurgiu, veniți din Italia, via Grecia) au plecat, deja, spre județele de domiciliu, în convoaie organizate, escortate de Poliție.

Comentarii