Uimitor! Un gest impresionant din partea Primăriei Ogrezeni și a micuței Patricia, fetița diagnosticată cu leucemie acum 7 ani

Vezi galerie
4 fotografii
Uimitor! Un gest impresionant din partea Primăriei Ogrezeni și a micuței Patricia, fetița diagnosticată cu leucemie acum 7 ani
WhatsApp Image 2018-12-20 at 13.44.33

Uimitor! Un gest impresionant din partea Primăriei Ogrezeni și a micuței Patricia, fetița diagnosticată cu leucemie acum 7 ani
WhatsApp Image 2018-12-20 at 13.44.39

Uimitor! Un gest impresionant din partea Primăriei Ogrezeni și a micuței Patricia, fetița diagnosticată cu leucemie acum 7 ani
WhatsApp Image 2018-12-20 at 13.44.49

Uimitor! Un gest impresionant din partea Primăriei Ogrezeni și a micuței Patricia, fetița diagnosticată cu leucemie acum 7 ani
WhatsApp Image 2018-12-20 at 13.44.51

Crăciunițele din comuna Ogrezeni au mers cu daruri la Spitalul Fundeni la copiii bolnavi de leucemie alături de Lupu Patricia Diana Maria, fetița din Ogrezeni care la doar 4 ani și jumătate a fost diagnosticată cu leucemie.

Patricia a trecut prin această boală cumplită, în ianuarie 2012 ea fiind diagnosticată cu leucemie și în același an în decembrie finaliza chimioterapia având doar 4 ani și jumătate (!). Lucru greu de îndurat chiar și pentru un adult, dar pentru un copil! Ulterior timp de 3 ani la fiecare 6 luni micuța Patricia a trebuit să se interneze pentru noi și noi analize și puncții, lucru pe care acum îl face o dată pe an întrucât au trecut deja 7 ani de atunci. Leucemia este o boală care trebuie monitorizată cel puțin 10 ani de când ai terminat tratamentul de chimio întrucât sunt șanse ca boala să revină.

Astăzi tatăl Patriciei, Lupu Dănuț Cristian, fost viceprimar al comunei Ogrezeni și actual consilier local ales pe listele PNL, a avut inițiativa de a merge cu cadouri alături de angajați ai Primăriei Ogrezeni și tineri din localitate la copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni, acolo unde a fost și fetița lui, Patricia, internată și unde exact acum 7 ani, tot în decembrie, aceasta finaliza chimioterapia.

”Angajații lui Moș Crăciun” au muncit din greu și după ce au distribuit peste 700 de pungi cu cadouri tuturor copiilor din localitate au mers la Fundeni la micuții bolnavi de cancer care îi așteptau cu brațele deschise.

”Nu am cuvinte să vă spun cât de impresionantă a fost această zi pentru mine. Este o experiență frumoasă să mergem să ducem cadouri acestor copiii. Știu prin ce a trecut copilul meu când era internat la spital și venea cineva cu cadouri, cât de tare se bucura în acea perioadă grea pentru el și pentru noi. Se simt foarte bine copiii când cineva îi vizitează. Copilul zâmbește doar în colțul gurii pentru că ei sunt sub tratament și nici să  mai zâmbească nu pot. Și părinții sunt precum copiii, triști, pentru că aceasta este o boală în care de astăzi pe mâine nu poți știi ce se poate întâmpla cu copilul tău”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro Lupu Dănuț Cristian, tatăl Patriciei, fost viceprimar al comunei Ogrezeni și actual consilier local ales pe listele PNL.

Foarte impresionant este că Patricia a mers și ea alături de tatăl ei la Fundeni pentru a-și vizita prietenii și a le duce cadouri, fetița care a avut tăria să se lupte cu această boală cumplită și să o învingă.

Echipa de la Ogrezeni a dus 70 de pungi cu cadouri copiilor bolnavi de cancer care sunt internați la Fundeni la secția pediatrie, etajele 6 și 7. Cadourile au conținut cărți de colorat, carioci, dulciuri pe care au voie să le mănânce (fiind sub tratament, Moș Crăciun a întrebat medicul ce pot consuma cei mici) și un suc natural.

”Acțiunea Primăriei Ogrezeni de ieri ne-a bucurat foarte mult și este prima dată de când sunt eu în Institutul Oncologic când un primar vine să facă așa ceva pentru acești copii…poate dărnicia aceasta este o boală care se ia, ar fi foarte utilă.

Ne bucurăm foarte mult că s-a mobilizat comunitatea locală pentru că noi mereu am considerat că un copil bolnav este o problemă și a comunității locale. Cancerul la copii este totuși o boală rară și ce ar insemna pt o localitate să se mobilizeze să ajute acel copil? Nu ar fi atât de greu pentru comunitatea locală să susțină acel copil, însă pentru copil și familia acestuia ajutorul vă spun că este enorm.

Majoritatea vin pentru prima dată în viața lor la București când se internează la Fundeni pentru chimioterapie, sunt foarte săraci și dacă nu sunt săraci, ei devin curând foarte săraci pentru că tot ce înseamnă transport, cheltuieli sunt suportate de familie. De obicei mama nu mai poate lucra întrucât se internează cu copilul să îl însoțească pe perioada tratamentului, acasă rămâne tata să muncească și foarte greu ajunge să vină la București să își viziteze soția și copilul”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro Iuliana Ghidu, director executiv Asociația Pavel – Primind Ajutor Viața Este Luminoasă – Asociatia părintilor care au copii bolnavi de cancer.

Primăria Ogrezeni nu este la prima acțiune umanitară pe care o face, aceasta de-a lungul anilor și-a întreptat atenția de multe ori asupra oamenilor aflați în nevoie și a organizat chiar acțiuni ample alături de Crucea Roșie Giurgiu prin dna Lia Măcelaru cu care are o colaborare de 14 ani și împreună cu Asociația Casa Tuturor prin dna Aurelia Fleider cu care de asemenea Primăria Ogrezeni colaborează de mulți ani.

Mai multe fotografii puteți vizualiza pe pagina noastră de facebook aici.

 

 

Comentarii