Țigări confiscate în Vama Giurgiu

Un cetăţean bulgar este cercetat penal după ce a încercat să introducă ilegal în România 1.520 de pachete cu ţigări pe care voia să le transporte în Germania pentru comercializare.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 45 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, disimulate printre bagajele personale, 1.520 pachete cu ţigări. În urma celor constatate, persoana în cauză a declarat că a cumpărat ţigările din Bulgaria şi intenţiona să le transporte în Germania pentru a le comercializa”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Ţigările, în valoare de 30.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a zece mii de ţigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015

Comentarii