Tânăr înecat într-o balastieră din Bolintin. Al patrulea caz de înec din județ, în mai puțin de două săptămâni

Un tânăr de 22 de ani, din localitatea Bolintin Vale, s-a înecat, luni seara, după ce a mers la scăldat în râul Argeş, în zona unei balastiere, potrivit ISU Giurgiu.

„Luni seara, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi prin 112 pentru a interveni în localitatea Bolintin Vale, pe râul Argeş, în zona unei balastiere, pentru căutarea unei persoane posibil înecate. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o barcă de la Detaşamentul Bolintin Deal, iar de la Detaşamentul Giurgiu a plecat echipajul de scafandri. Din spusele celui care a alertat autorităţile, trei tineri făceau baie în râul Argeş, în zona balastierei, doi dintre aceştia au reuşit să iasă, iar al treilea, un tânăr în vârstă de 22 de ani, nu a putut să mai iasă din apă. El a fost găsit de scafandrii ajunşi la faţa locului, s-a încercat resuscitarea acestuia, dar fără rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Monalisa Frâncu. (www.agerpres.ro)

Reprezentanții ISU trag un semnal de alarmă:

”În mai puțin de două săptămâni, patru giurgiuveni s-au înecat în timp ce se aflau la pescuit sau la scăldat. Ceea ce se dorea a fi o zi de relaxare, s-a transformat în adevărate tragedii pentru familiile acestora.

Ultimul caz a avut loc în această seară, în zona unei balastiere din Bolintin Vale. Un tânăr a pierit înecat și chiar dacă echipajele de pompieri au făcut tot posibilul pentru a-l găsi la timp, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

🔺️Este vară și foarte mulți cetățeni preferă să petreacă timpul liber în natură, să meargă la piscină sau la plajă în zona Dunării, a râurilor sau a lacurilor. Pentru siguranța acestora, ISU Giurgiu le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranță:
🌊 evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
🏖 alegeți locurile special amenajate pentru înot;
🌊 nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
🌊 nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
🍻 nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alccolice, seara târziu sau pe timp de noapte.
‼️Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane adulte, chiar dacă ştiu să înoate.”

Comentarii