Spitalul județean rămâne prioritar pentru Consiliul Județean Giurgiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu rămâne o prioritate pentru mine, pentru echipa PSD şi pentru colegii mei din Consiliul Judeţean. În conferinţa de presă de ieri, le-am vorbit jurnaliştilor despre câteva dintre realizări, dar mai ales despre tot ceea ce ne propunem să facem în continuare pentru ca Giurgiu să aibă un spital modern, aşa cum merităm. Însă, este nevoie de timp şi de răbdare, dar eu sunt sigur că, în 2-3 ani, judeţul nostru va avea o unitate medicală la standarde europene.

Avem proiectul de reabilitare, extindere şi dotare pentru Spitalul Nou, ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii. În acelaşi timp, împreună cu doamna manager a SJU Giurgiu, ne ocupăm de dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie. În 2017 şi anul acesta, s-au depus eforturi mari pentru a fi achiziţionată aparatură medicală în valoare de aproximativ 1.700.000 de lei.

În ceea ce priveşte Spitalul Vechi, am dus la bun sfârşit unele lucrări la acoperiș,urmează şi altele. Aşa cum ştiţi, în anii anteriori, s-au făcut reparaţii la imobil, dar acoperişul nu a beneficiat de astfel de lucrări, astfel că riscam să cadă peste clădiri. Am reabilitat Secţia de Neurologie, instalaţia electrică a fost înlocuită complet, subsolul a fost reabilitat şi modernizat.

Avem un proiect ce a intrat în linie dreaptă şi pentru curtea Spitalului Judeţean. Am reuşit să urcăm documentaţia pe SEAP şi sperăm ca săptămâna viitoare să deschidem ofertele. Aceeaşi atenţie o acordăm şi secţiei de la Vadu Lat, vor fi şi acolo lucrări de reabilitare şi modernizare.

Vă reamintesc faptul că, acum 2 ani, când am preluat conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, Spitalul avea datorii de 7 miliarde de lei vechi. Am reuşit să le reducem la circa 2,5 miliarde şi sper să rămânem la 1 miliard, până la sfârşitul acestui an.

Îi rog pe locuitorii acestui judeţ să mai aibă un pic de răbdare, pentru că este greu să faci în doar 2-3 ani cât n-au făcut alţii în câteva mandate! Şi îi mai rog să aibă încredere pentru că am demonstrat că nu îi dezamăgim, că ne ţinem mereu de cuvânt! – anunță, pe pagina sa de facebook, președintele CJ, Marian Mina.

Comentarii