Situație critică la DGASPC: angajații instituției, la un pas de grevă

Directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că cei 960 de angajaţi ai instituţiei nu şi-au luat salariile pentru luna aprilie şi oamenii vor să intre în grevă.

„În cadrul DGASPC Giurgiu avem 960 de angajaţi şi 600 de beneficiari. Oamenii au stat izolaţi fie la locul de muncă, fie acasă, au fost nevoiţi să doarmă în centre sau în căsuţele de tip familial unde nu este spaţiu suplimentar şi pentru cazarea personalului, au îndurat atâtea, au stat câte 14 zile fără să îşi vadă familiile, iar acum în loc să îşi ia stimulente, nu îşi iau nici salariile. Acest mesaj al meu cu privire la aceste salarii vreau să fie considerat ca un strigăt al salariaţilor, pentru că am auzit că oamenii vor să intre în grevă”, a afirmat directorul executiv al DGASPC Giurgiu.

Şi preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a spus că încă din data de 27 ianuarie, de când a consultat bugetul alocat judeţului Giurgiu, a informat Guvernul că banii pentru salarii la DGASPC vor ajunge doar pentru patru luni, iar acum a făcut demersuri către Prefectura Giurgiu pentru a înştiinţa Guvernul cu privire la această situaţie.

„E o situaţie care arde acolo, o situaţie pe care eu am semnalat-o din luna ianuarie de când am primit bugetul pentru judeţul Giurgiu.

Am spus că aceşti bani sunt foarte puţini şi nu ne vor ajunge. Am făcut toate demersurile necesare pentru a informa Guvernul României şi Prefectura Giurgiu faţă de situaţia în care se află DGASPC Giurgiu…
Guvernul ne tot impune să luăm măsuri, ne tot impune să plătim măşti, materiale sanitare, carantinarea personalului, dar nu s-au primit bani de nicăieri. Nici pentru UAT-urile care au cheltuit bani nu a existat niciun ban înapoi.
Angajaţii de la DGASPC Giurgiu nu şi-au luat salariile nici acum şi nu le vor lua nici prea curând, pentru că acea rectificare bugetară nu o să fie prea curând. Noi am făcut adrese către Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe. Eu nu am ce să le reproşez acelor oameni de la DGASPC Giurgiu, suntem printre singurele judeţe din România care nu au avut infectaţi nici bătrâni nici copii, nu am avut nicio problemă, deci profesionalism sută la sută şi acum: nu vă dăm banii. Cum să ne uităm în ochii oamenilor!?”, a încheiat Marian Mina.

Directorul executiv al DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, a spus că bani pentru asigurarea hranei asistaţilor mai sunt doar pentru opt săptămâni. În privinţa salariilor angajaţilor, şeful instituţiei a trimis informări la ministere, la Guvern şi la Avocatul Poporului.

www.agerpres.ro

Comentarii