Șefii a două partide din Giurgiu – demiși de conducerile centrale, în urma rezultatelor de la alegerile locale

Este vorba despre liderii PSD și PMP.

Primul demis a fost președintele PMP, Ștefan Burlacu:

Colegiul Naţional al PMP a decis, în şedinţa de duminică, 4 octombrie, demiterea liderilor de organizaţii judeţene cu rezultatel slabe la alegerile locale (sub 5%). Prin această mişcare, partidul condus de europarlamentarul Eugen Tomac încearcă un restart forţat pentru rezultate mai bune la alegerile parlamentare. Deşi la nivel naţional PMP a fost peste aşteptări, în câteva judeţe rezultatele au lăsat de dorit. Pe lista celor demişi se găsesc şi parlamentarii Robert Turcescu, Cornel Bichineţ sau Cornel Sămărtinean.

Lista liderilor judeţeni demişi:

1. Bihor – Andrei Amariţei

2. Botoşani – Cornel Popescu

3. Braşov – Costel Mihai

4. Dâmboviţa – Robert Turcescu

5. Giurgiu – Ştefan Burlacu

6. Ialomiţa – Gabriel Ionaşcu

7. Olt – Vanina Badea

8. Vaslui – Cornel Bichineţ

9. Teleorman – Doru Coliu

10. Timiș – Cornel Sămărtinean

11. Vâlcea – Nicolae Pătru

Acestora li se adaugă şi liderul PMP Dolj, Ion Cupă. Deşi în Dolj PMP a obţinut un rezultat bun, Cupă a ales să se retragă din funcţie.

Partidul Mișcarea Populară devine o opțiune pentru tot mai mulți români care nu vor să voteze PNL și PSD, dar și care nu sunt neaparat extaziați de apariția USR, un partid nou. PMP a ieșit pe locul trei la alegerile locale, ca număr de aleşi, a anunțat Eugen Tomac, iar scorul politic la nivel naţional a depăşit 6%.”

www.stiripesurse.ro

Luni, a venit rândul sociel-democraților să analizeze rezultatele obșinute la alegerile locale, iar printre iderii de filiale demiși se numără și cel de la Giurgiu, Niculae Bădălău:

”Cad capete în Partidul Social Democrat. Luni, la ședința conducerii partidului, fostul premier Viorica Dăncilă a fost debarcată din fruntea organizaţiei de femei, iar Niculae Bădălău a pierdut şefia organizaţiei Giurgiu, fost fief PSD, devenit judeţ PNL după alegerile locale. Interimatul în fruntea organizaţiei de femei va fi asigurat de Doina Feodorovici, iar șefia PSD Giurgiu va fi preluată de finul lui Bădălău, Marian Mina.

Și Marian Oprișan, baron de Vrancea, a fost înlăturat de la conducere. Locul său va fi preluat interimar de Marcel Ciolacu, președintele social-democraților.

Marian Oprişan a pierdut Consiliul Judeţean Vrancea după 20 de ani de domnie în faţa candidatului PNL Cătălin Toma. Preşedintele PSD Vrancea ar vrea să candideze la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator, potrivit unor surse din conducerea partidului.

Liderii PSD s-au reunit luni dimineaţă, la ora 11.00, pentru a analiza rezultatele alegerile locale.”

www.psnews.ro

Comentarii