”Secerată” pe trecerea de pietoni, o copilă a murit la doar 13 ani!

Tragedia s-a întâmplat marți seară, pe trecerea de pietoni din zona Milan, acolo unde o elevă a Școlii nr. 8, care ieșea de la cursuri, a fost lovită violent de un șofer de 64 de ani, pe trecerea de pietoni.

Rănile suferite de copilă au fost extrem de grave, astfel că medicii de la Giurgiu au decis să o transfere de urgență într-un spital din Capitală, însă, din păcate, fata s-a stins la Spitalul ”Bagdasar”.

Tragedia a șocat întreg orașul, paginile de facebook s-au umplut cu mesaje de condoleanțe, dar și cu acuzații dure la adresa celor care nu se îngrijesc de siguranța copiilor – în special în traficul giurgiuvean, iar colectivul de la școala la care învăța fata – Școala nr. 8 ”Academician Marin Voiculescu” a dat publicității un comunicat, pe care îl redăm integral:

”Cu multă tristeţe am aflat de tragedia provocată de accidentul rutier din ziua 05.11.2019, în urma căruia şi-a pierdut viaţa eleva noastra Şerban Cristiana Maria.

În aceste momente de mare durere pentru familie, rude, prieteni şi colegii de clasa a  celei ce nu mai este printre noi, suntem alături de cei aflaţi în suferinţă şi ne rugăm lui Dumnezeu să-i întărească pe cei îndoliaţi si adresăm acestora cuvântul unor  mame (învăţătoare, profesoare) şi taţi (profesori) de compasiune şi de alinare sufletească.

De asemenea, revenim cu rugămintea noastră şi reînnoim apelul nostru către instituţiile publice Primaria Municipiului Giurgiu, Poliţia Locală, Poliţia Judeţeană si celelalte instituţii abilitate să ia toate măsurile necesare (eliberarea trotuarelor de acces către şcoală, semnalizarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni) pentru prevenirea unor asemenea tragedii.

Rugăm pe toţi învăţătorii, profesorii si diriginţii să ia foarte în serios educaţia rutieră la clasele domniilor lor, ştiind că elevul de azi poate fi şoferul de mâine.

Nu în ultimul rând ne adresăm tuturor elevilor să acorde importanţa cuvenită asigurării vieţii lor în şcoală şi în afara şcolii pentru preveninerea unor asemenea tragedii.

Să unim educaţia cu fapta de constientizare a educaţiei, începând cu acea trecere de pietoni.

Director,

Prof. Dan Luminiţa”

Comentarii