Se apropie sfârșitul anului, se intensifică activitatea în Vama Giurgiu

Materiale pirotehnice fără documente legale, descoperite în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 824 articole pirotehnice, în valoare de 2.800 lei, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă în țară fără a deține autorizațiile necesare.

 În data de 15.12.2018, în jurul orei 11.50, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România,  cetățeanul român T.B.M., în vârstă de 34 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră s-au descoperit pe bancheta din spate și  în portbagajul autoturismului mai multe pungi de culoare neagră ce conțineau cantitatea totală de 824 articole pirotehnice.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că articolele pirotehnice îi aparțin, le-a cumpărat din localitatea Ruse, în schimbul sumei de 2.800 lei, urma să le utilizeze de sărbători și nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul S.A.E.S.P.- I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Tentativă de trecere ilegală cu document fals, la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei GiurgiuI.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean turc care a prezentat la controlul de frontieră un document de identitate bulgăresc fals.

În data de 15.12.2018, în jurul orei 17.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, călătorind într-un autoturism condus de un cetățean bulgar, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate  ce avea însemnele autorităților bulgare.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că documentul prezentat de pasagerul din dreapta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că se numeşte D.Z, este cetăţean turc, în vârstă de 44 de ani, iar documentul fals l-a procurat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în Bulgaria, plătind suma de 500 euro și intenționa să călătorească într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana a fost preluată de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Autoutilitară, căutată de autorităţile din Suedia, descoperită la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care conducea o autoutilitară marca Scania, căutată de autorităţile din Suedia.

În data de 17.12.2018, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar M.P., în vârstă de 35 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Scania, fabricată în anul 2000.

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Suedia.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul bulgar a declarat că a cumpărat autoutilitara din Germania, în schimbul sumei de 5.000 euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta era căutată de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de 60.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului P.F Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu,

Comisar șef de poliţie Cazacu Danut

Comentarii