Schimbările din PNL Giurgiu – un pas înainte sau un nou motiv de dezbinare în partid?

Intrat într-un con de umbră în ultimii ani, PNL Giurgiu a ajuns doar o firavă umbră a ceea ce era în perioada în care era condus de Lucian Iliescu.

Toţi cei care s-au perindat, ulterior, pe la conducerea partidului au reuşit doar să „subţieze” tot mai mult PNL Giurgiu şi imaginea acestuia în ochii alegătorilor.

Numeroasele grupuri şi grupuleţe – fiecare cu propriul său interes – au contrinuit, la rândul lor, la declinul politic al partidului la Giurgiu.

Numit interimar la conducerea partidului, în încercarea de a revigora filiala Giurgiu, Dan Motreanu n-a reuşit mare lucru, iar acum a plecat la Bruxelles, unde a obţinut un mandat de europarlamentar.

Odată cu plecarea sa, fiecare din grupările „combatante” din PNL spera să îşi impună omul la conducere, dar visele le-au fost brusc spulberate de conducerea centrală a partidului, care a decis că Dan Motreanu rămâne la conducerea PNL Giurgiu şi a aprobat, totodată, componenţa unui nou Birou Judeţean.

Ei bine, aici apare marea supriză: postul de primvicepreşedinte – post care, în absenţa lui Motreanu, plecat, după cum spuneam mai sus, la Bruxelles, înseamnă, de fapt, adevăratul lider al PNL Giurgiu – i-a revenit deputatului Alexandru Andrei.

După cum se ştie, acesta a obţinut mandatul de parlamentar candidând pe listele PSD, partid din care a demisionat, ulterior, anunţând, apoi, trecerea în grupul parlamentar PNL.

Decizia conducerii centrale a partidului i-a nemulţumit pe mai toţi liberalii ce au mai rămas prin Giurgiu – în special pe cei care se şi vedeau preşedinţi de filială – astfel că pe reţelele de socializare a început o adevărată cruciadă împotriva deputatului Alexandru Andrei.

Deocamdată, acesta nu a avut nicio reacţie la acuzaţiile cu „curg” la adresa sa.

Va reuşi noua conducere să scoată PNL din anonimatul în care s-a scufundat în ultimii ani? Cel mai bun răspuns va fi cel din toamnă, când se va vedea ce rezultate va obţine PNL la alegerile prezidenţiale în Giurgiu…

Comentarii