Scandalul momentului, între ”politica pumnului în gură” și ”provocare și minciună ordinară”

Facem noi, giurgiuvenii, ce facem și ajungem din nou în prim-plan. Ceea ce trebuia să fie evenimentul monden al anului în județul Giurgiu – nunta copiilor primarilor din Colibași și Comana – s-a transformat într-un subiect de presă ”senzațional”, ce a ținut – și încă ține – capul de afiș al presei naționale. Asta, din cauza unui incident petrecut acolo, un incident asupra căruia fiecare din părțile implicate are propria sa versiune.

Este vorba, bineînțeles, despre altercația dintre senatorul Niculae Bădălău și liberalul Marin Anton. O altercație văzută diametarl opus de cele două tabere.

Astfel, în timp ce Anton susșine că a fi fost lovit de Bădălău, acesta spune că nici vorba de agresiune fizică:

”Aseară am participat la un eveniment fericit la care fiul meu a fost naș. Detesc violența, chiar și cea verbală. Aseară am avut un schimb de replici cu domnul Marin. Nu înțeleg de unde  a ieșit toată povestea asta”, a spus acesta la RTV.

„Cu domnul Anton în trecere ne-am intersectat cu schimbul de replici. Acolo erau peste 500-600 de invitați. E o poveste, dar și limbajul violent pe care îl practică în continuare arată ce vrea să scoată din asta”, a mai spus Bădălău.

”Mi-e greu de explicat ce vrea să scoată domnul Anton”, a mai adăugat numărul 2 din PSD.

”Nu vreau să fac parte din circul ăsta sub nicio formă”, și-a încheiat intervenția Niculae Bădălău.

Declarațiile senatorului giurgiuvean sunt susținute și de alți participanți la evenimentul de sâmbătă, printre aceștia numărându-se și liderul PSD Giurgiu, președintele CJ, Marian Mina:

”Era o nuntă în familie, ca să spun așa. Eram doar cei din PSD, se căsătorea băiatul primarului din Comana cu fata primarului din Colibași. Eram afară, pe terasă. Marin Anton a venit singur, nu a venit cu soția. A venit neinvitat. În loc să meargă la o masă, s-a învârtit prin jur, l-a căutat cu privirea pe Niculae Bădălău. S-a uitat prin sală și a venit spre el. A început un schimb de replici, dar în afara acestor cuvinte mai tensionate, nu a fost niciun contact fizic, nici nu au fost mai aproape de doi-trei metri unul de altul. Au fost 200 de oameni de față. Nu e nimic adevărat din ce zice Anton”, a declarat acesta pentru DCNews.

Spuneți că domnul Marin Anton minte?

”Nu este la primul incident, Marin Anton”, a răspuns Marian Mina.

”Uitați-vă, de trei luni, ce vorbește prin conferințe. Are mereu plângeri și certificate. Așa face el. Așa e omul: cu Nana, cu Rafo, cu scandal”, a concluzionat președintele consiliului județean Giurgiu.

La nivelul conducerii centrale a partidului, incidentul de la Comana este văyut ca o încercare clară de provocare:

”Secretarul adjunc al PSD, Codrin Ștefănescu, a oferit declarații în exclusivitate pentru DCNews cu privire la scandalul care a avut loc la o nuntă între numărul doi în PSD, Niculae Bădălău și liberatul Marin Anton.

”Am discutat de dimineață cu o parte dintre primarii PSD care erau la acea nuntă”, ne-a declarat Codrin Ștefănescu.

Acesta a continuat: ”Absolut toți confirmă că Marin Anton a venit neinvitat, să facă scandal. E foarte bizar că în ultimele zile, exact cum anticipa Gelu Vișan la România TV, vom fi ținta unor astfel de incidente, parcă programate. Securisto-opoziția neavând alte arme a primit comandă de la laboratorul lor de scenarii, pentru o nouă operațiune: să îi șicanăm pe pesediști, să ne dăm victime! Le transmit următoarele: nu sunteți niște victime, ci o adunătură de golani care au devalizat România sistematic și care ați înfăptuit lucruri înfiorătoare pentru care nu ati plătit încă.”

De cealaltă parte, Marin Anton povestește versunea sa:

”Am venit la nuntă, am plătit acolo, la scurt timp după ce a ajuns Bădălău, fără niciun fel de problemă, m-a agresat, m-a agresat verbal, m-a înjurat şi a culminat venind la mine şi lovindu-mă cu pumnul în faţă. Noi suntem adversari politici, dar de aici până la o asemenea escaladare a limbajului şi a violenţei e distanţă mare. Asta e situaţia, nu am explicaţii pentru gestul pe care l-a făcut”, a spus, într-o intervenţie la Realitatea TV, deputatul PNL Marin Anton.

Într-o altă intervenție TV, Marin Anton declară:

”Fina mea este sora miresei. Când am ieșit afară, pe terasă, domnul Bădălău, fiind într-un cerc de șase, șapte bărbați, a început să strige la mine băi, Antoane, să mă înjure de măicuța mea, să mă amenințe că mă omoară și mă aranjează el. S-a apropiat de mine și mi-a dat un pumn de palmă în gură. Cred că m-a lovit mai mult cu podul palmei”, a povestit Marin Anton, la Antena 3.

„Mi-a spart buza pe interior. M-am dus la IML și am făcut și plângere penală”, a anunțat Marin Anton.

”Nu ştiu de la ce a pornit, nu ştiu ce a avut cu mine. Eu nu am zis nimic. Totul a durat trei minute. Eram la nuntă, s-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuţa mea, m-a ameninţat şi a culminat venind la noi şi mi-a dat un pumn, aşa, un pod de palmă în gură”, a declarat pentru agenția Mediafax Marin Anton.

”M-a înjurat, a vorbit multe şi nrevrute… Nu ştiu dacă era beat sau nu, pentru că eu abia ajunsesem la nuntă şi nu apucasem să beau nicio gură de apă”, a mai spus Marin Anton.

În tot acest scandal, Poliția confirmă existența uni plângeri penale:

”În noaptea de sâmbătă spre duminică, la orele 0,20, o persoană vătămată, respectiv un bărbat în vârstă de 57 de ani din localitatea Grădinari, județul Giurgiu, s-a prezentat personal la Poliția municipală Giurgiu și a reclamat că a fost victima unei agresiuni fizice în localitatea Comana, județul Giurgiu, în timp ce se afla într-o unitate de alimentație publică. El spune că în acea unitate de alimentație publică s-a întâlnit și cu un bărbat în vârstă de 56 de ani din localitatea Bolintin Vale și în urma unor discuții în contradictoriu, acesta din urmă l-a amenințat și l-ar fi lovit cu podul palmei în zona feței și a fost rănit la gură. IPJ Giurgiu a înregistrat plângerea și în cauză a fost deschis dosar penal pentru amenințare, lovire și alte violențe”, a declarat Cristian Șuță, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, pentru AGERPRES.

Reprezentantul IPJ a menționat că având în vedere „calitatea oficială a celui împotriva căruia a fost depusă plângerea, dosarul de cercetare penală a fost înaintat și va fi judecat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

 

Comentarii