Șase țări, prezente la Festivalul Internațional al Teatrelor Dunărene

Actori şi regizori din România, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi Slovacia participă, timp de o săptămână, la Festivalul Internaţional al Teatrelor Dunărene, deschis luni seară de ‘Asediul Veneţiei’, în regia lui Michele Modesto Casarin, premieră a Teatrului Tudor Vianu.

„Am avut ocazia ca în anul 1998 să particip la prima ediţie a acestui festival de teatru, care se numea pe atunci Zilele Teatrului Valah. Ce vremuri! Iată că astăzi deschidem cea de-a XXI-a ediţie a festivalului care între timp a devenit unul internaţional şi reuneşte toate teatrele dunărene. Avem onoare ca în acest an să avem la Giurgiu actori şi regizori din Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Slovacia, de la Teatrul Jean Bart din Tulcea şi de la Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu, iar prezenţa dumneavoastră în număr atât de mare în sală demonstrează că de acest festival este nevoie mai mult ca niciodată’, a declarat directorul Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene şi director al Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu, Cosmin Creţu.

Festivalul a fost deschis prin intonarea imnurilor României şi UE, după care directorul manifestării a înmânat placheta festivalului vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu Lucian Corozel.

‘Primesc această distincţie ca pe un semn al recunoştinţei dumneavoastră pentru întreg sprijinul pe care CJ îl acordă Teatrului Tudor Vianu. Mă bucur că în seara asta particip la festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene, un eveniment de o importanţă deosebită, care de-a lungul timpului s-a bucurat de un real succes şi, totodată, vă reafirm sprijinul CJ pentru toate activităţile şi proiectele pe care le desfăşuraţi. Tuturor actorilor prezenţi în aceste zile la Giurgiu le urez succes şi să bucure sufletele giurgiuvenilor cu piesele puse în scenă!’, a declarat Lucian Corozel.

‘Asediul Veneţiei’, în regia lui Michele Modesto Casarin, a fost premiera Teatrului Tudor Vianu prezentată în sala mare a teatrului în prima seară a festivalului, urmând ca seara de marţi să aparţină Teatrului Jean Bart din Tulcea, cu piesa ‘Angajare de clovn’ de Matei Vişniec.

La Festivalul Internaţional al Teatrelor Dunărene au mai fost prezenţi ambasadorul Republicii Serbia, Branko Brankovici, şi şeful Secţiei educaţie, cultură şi ştiinţă din cadrul Ambasadei Republicii Bulgaria, Borislav Borislavov.

www.agerpres.ro

Comentarii