Români veniți din Italia, prin Grecia – în carantină la Giurgiu

Un număr de 21 de cetăţeni români care au intrat marţi în România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, ca pasageri într-un autocar ce a venit din Italia prin Grecia, au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile pe raza municipiului Giurgiu.

„Un număr de 21 de cetăţeni români care s-au întors marţi în ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, într-un autocar ce a venit din Italia prin Grecia, au intrat în carantină pe raza municipiului Giurgiu, urmând a li se recolta probe biologice ce vor fi transmise Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. Matei Balş'”, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei.

Autocarul efectua şi operaţiuni de coletărie, motiv pentru care s-a luat măsura „decontaminării acestuia şi a remorcii, a sigilării şi depozitării pe o platformă izolată din incinta zonei de carantinare”, toată zona fiind supravegheată de forţe din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu. (www.agerpres.ro)

În cursul după-amiezei, alți 26 de români au încercat să intre prin Vama Giurgiu, veniți pe același traseu, fiind, de asemenea, puși în carantină pentru 14 zile.

Comentarii