Proiect de succes în comuna Ogrezeni: Elevii au exersat franceza timp de 10 zile cu vorbitori nativi

În această perioadă, la Școala Gimnazială Aurel Solacolu” din Ogrezeni, s-a derulat proiectul  de voluntariat Jeunes en Roumanie, școala fiind gazda unui grup de nouă tinere voluntare venite din Belgia. Proiectul a constat în desfășurarea cu elevii școlii a unor ateliere de creație, animație, jocuri și concursuri sportive, activități culturale.

Voluntarele au fost extrem de motivate şi pline de entuziasm. Pe toată durata proiectului (10 zile), într-o atmosferă de veselie copilărească, acestea au desfășurat cu elevii școlii  numeroase activităţi distractive şi educative, totul desfăşurându-se sub forma unor jocuri didactice, ceea ce a permis participarea unui număr foarte mare de elevi.

Marele avantaj al acestui proiect este faptul că pentru comunicare s-a folosit limba franceză, iar elevii au fost în contact direct cu vorbitori nativi de limbă franceză, acest aspect contribuind la dezvoltarea competenţelor lor de comunicare într-o limbă străină, în contexte situaţionale reale.

În semn de recunoștință pentru implicarea lor și entuziasmul pe care l-au manifestat în activitățile cu copiii, dar și pentru a nu ne dezice de la ospitalitatea specifică românească, Primăria Ogrezeni a oferit tinerelor voluntare o excursie pe traseul Curtea de Argeș, Barajul Vidraru, Bâlea Lac, Făgăraș și Castelul Bran.

Primarul Jipa Jean a impresionat prin cunoștințele sale de istorie și geografie și prin modul ireproșabil în care și-a îndeplinit misiunea de ghid, pe tot parcursul călătoriei. Voluntarele au mărturisit că nu au văzut nicăieri în lume peisaje mai frumoase și au apreciat eforturile pe care le depunem pentru a ne păstra obiceiurile și tradițiile.

”Colaborarea şcolii cu tinerele belgiene a fost excelentă, acestea fiind foarte receptive, punctuale şi responsabile, comportamentul lor faţă de elevi şi comunitatea locală fiind absolut impecabil. Cu toţii am fost profund impresionaţi de educaţia acestor tinere, de modul lor de viaţă, de decenţa şi modestia de care au dat dovadă, de respectul cu care au tratat oamenii şi locurile, pe toată perioada cât au stat la noi.

Proiectul Jeunes en Roumanie este o experienţă culturală extraordinară, recomandăm şi altor şcoli din județul nostru să iniţieze acest proiect”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro directorul Școlii din Ogrezeni, Cristina Niță.

 

Comentarii