PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit şi va ploua în toată ţara

vreme-de-toamna

Pentru următoarele două săptămâni sunt prognozate temperaturi mai mici decât în mod normal, dar și foarte multe ploi în toată țară. Estimarea este realizată folosind datele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

ÎN SUDUL ȚĂRII. În primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor în jurul valorii de 10 grade. Începând cu data de 20 octombrie şi până la sfârşitul primei săptămâni acestea vor mai creşte şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 16 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila la medii de 12…14 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de 4 grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 8…9 grade în nopţile de 22 şi 23 octombrie, apoi vor mai scădea uşor şi vor tinde în ultimele nopţi, spre medii de 4…5 grade.

Îndeosebi perioada 21 – 24 octombrie, dar temporar şi după data de 26 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

LA MUNTE. La începutul intervalului vremea va fi rece, cu maxime în medie de 2…4 grade şi minime negative de -3…-2 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile termice vor fi în creştere şi se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului, respectiv în jur de 6 grade pe timpul zilelor şi apropiate de 0 grade în cursul nopţilor.

În perioada 20 – 24 octombrie, dar şi după data de 26 octombrie temporar vor fi precipitaţii, sub formă de ploaie, iar mai ales pe crestele înalte, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Comentarii