PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Cum va fi vremea în sudul țării?

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2017, pentru fiecare regiune din România.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. MUNTENIA

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra în medie temperaturi maxime în jurul a 0 grade, valori apropiate de mediile climatologice, apoi vremea se va răci, astfel că în perioada 25 – 27 ianuarie vor fi maxime, în medie, de -3…-2 grade. Începând cu data de 28 ianuarie, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat şi se vor situa, în general, în jurul unei medii regionale de 2…4 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între -8 şi -5 grade, exceptând nopţile de 26 şi 27 ianuarie, când vor coborî sub pragul gerului până la medii de -12…-10 grade, dar şi ultimele două nopţi, când vor tinde spre o medie de -4 grade.

În jurul datei de 26 ianuarie, pe spaţii restrânse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe şi trecătoare va fi destul de redusă.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. LA MUNTE

În primele două zile se vor înregistra valori diurne, în medie, în jurul a -2 grade, iar în perioada 25 – 27 ianuarie, vremea se va răci şi media regională a maximeleor termice va fi de -6…-4 grade. Apoi, temperatura aerului va marca o creştere uşoară şi treptată şi media maximelor diurne se va situa, în general, între 0 şi 2 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -9 şi -5 grade, exceptând nopţile de 26, 27 şi 28 ianuarie, când vor coborî până la medii de -14…-11 grade.

Ninsori slabe, pe spaţii restrânse se vor semnala cu precădere în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, în zilele de 25 şi 26 ianuarie, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe mixte va fi redusă.

Comentarii