Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă până pe 31 decembrie 2018. Află, din materialul următor, cum va fi vremea de Craciun şi de Revelion.

De Crăciun, zăpadă consistentă va fi doar în zonele de munte, deal și în nordul țării, arată estimările meteo. Iar în ultimele zile din an ar putea fi mai călduroase în majoritatea zonelor din țară.

Așa că șansele să ne confruntăm cu ger și viscol sunt reduse, mai ales în zonele de câmpie, inclusiv în Capitală.

Cu o săptămână înainte de Crăciun, temperaturile medii în ţară se vor situa în jurul limitei de îngheţ, mai scăzute în zonele de munte. Cel mai cald va fi în vest, iar cel mai frig va fi în nord-est.

Precipitaţiile vor fi normale pentru această perioadă. Cel mai mult va ninge în Carpaţii Occidentali, unde ar putea cădea şi 15 centimetri de zăpadă proaspătă, în timp ce în zona Maramureşului va ninge mai puţin.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, cu o abatere negativă mai pronunțată în sudul țării. În rest, temperaturile se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în sudul și sud-estul țării. În restul teritoriului, precipitațiile vor fi în general excedentare, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul extrem al țării.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

La nivelul întregii țări, temperatura aerului va avea valori ușor sub mediile multianuale ale săptămânii.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval se vor situa peste cele normale ale perioadei în regiunile estice și sudestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului în cea mai mare parte a țării, posibil local mai coborâte în regiunile nord-estice și sudice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări, posibil cu o abatere pozitivă ușor mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal al perioadei, posibil ușor deficitar în regiunile sud-estice.

Comentarii