Primele acțiuni de deszăpezire în municipiu: 100 de oameni și nouă utilaje

Un număr de 100 de angajaţi ai Direcţiei Administraţiei Domeniului Public Giurgiu au acţionat, încă din cursul nopţii de luni spre marţi, pentru degajarea străzilor şi a trotuarelor din municipiu, stratul de zăpadă ajungând în oraş la aproximativ 20 de centimetri, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Adrian Anghelescu.

Conform edilului, drumarii acţionează cu patru tractoare, două sărăriţe, două tractoare cu lamă, un excavator.

„Am început să acţionăm încă din noaptea de luni spre marţi când am văzut că a ninge fără încetare pentru deszăpezirea carosabilului şi a trotuarelor din municipiul Giurgiu, urgenţa au reprezentat-o toate aglomerările urbane, zona spitalului, a policlinicii, a centrului de dializă şi a pieţei, iar acum acţionăm pe toate străduţele dintre blocuri. Deocamdată intervenim cu forţele proprii ale Primăriei, dar avem un acord de parteneriat şi cu cei de la Consiliului Judeţean Giurgiu şi de la o firmă privată ca să ne sprijine cu utilaje şi oameni în caz de nevoie”, a spus Adrian Anghelescu.

Pentru evitarea îngheţului, pe străzi şi trotuare se foloseşte sare în amestec cu nisip, până în prezent fiind folosită cantitatea de 20 de tone de sare.

www.agerpres.ro

Comentarii