Primarul Nicolae Barbu neagă perchezițiile din Primăria Giurgiu

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că la sediul instituţiei nu au fost efectuate percheziţii.

„Am aflat şi eu din presă că IPJ Olt ar efectua percheziţii la Primăria municipiului Giurgiu. Nu a fost nimeni la percheziţii şi nici nu am avut demult achiziţii de mobilier urban, nu-mi aduc aminte să fi avut aşa mari achiziţii de mobilier urban”, a declarat primarul municipiului Giurgiu.

Poliţiştii din Olt efectuează, joi dimineaţă, 20 de percheziţii, în cinci judeţe, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care ar fi derulat operaţiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă, cu un prejudiciu de 6,8 milioane lei creat prin evaziune fiscală şi spălare de bani, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc în oraşele Drăgăneşti-Olt şi Potcoava, la sediile firmelor bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la primării din judeţele Giurgiu (în municipiul Giurgiu şi comunele Oinacu şi Gogoşari), Dâmboviţa (Mătăsaru şi Conteşti), Teleorman (Putineiu) şi Dolj (Poiana Mare).

Suspecţi în această cauză ar fi membrii Clanului Fluture din Drăgăneşti-Olt, la care au avut loc percheziţii şi anul trecut, tot pentru evaziune şi spălare de bani, după ce ar fi produs şi vândut obiecte de mobilier urban fără a avea documente justificative pentru materia primă, au mai precizat sursele menţionate.

www.agerpres.ro

Comentarii