Primarul din Singureni – Marian Pătuleanu – în prim plan la nivel național

marian-patuleanu-marius-apostol-si-otilia-sava
Primarul comunei Singureni Marian Pătuleanu alături de președintele Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități Marius Apostol și de secretarul de stat în MAPN Otilia Sava

Primarul din Singureni, Marian Pătuleanu, unul dintre cei mai populari primari din județul Giurgiu, dar și un om de cuvânt și cu o inimă mare s-a alăturat unei cauze nobile și sprijină construirea în comuna Singureni a primului centru de recuperare și refacere destinat militarilor veterani din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest (Bosnia Herzegovina și Kosovo).

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități a discutat până în prezent cu 15-20 de primari de localități din jurul Bucureștiului și nicăieri nu a găsit sprijin pentru înființarea acestui centru de recuperare cu excepția comunei Singureni acolo unde primarul Pătuleanu a răspuns pozitiv aplelului militarilor de a-i sprijini.

Primarul Marian Pătuleanu împreună cu Consiliul Local al Comunei Singureni au pus la dispoziția militarilor veterani și a veteranilor cu dizabilități un teren de 2 hectare unde va fi construit centrul de recuperare.

Vineri, 11 noiembrie, a avut loc la Palatul Copiilor din București un spectacol umanitar pentru strângere de fonduri necesare construirii centrului de recuperare. La eveniment comuna Singureni a venit cu o delegație numeroasă formată din peste 50 de persoane în frunte cu primarul Pătuleanu care s-a prezentat la acțiunea caritabilă pentru a o sprijini și în acest fel.

Președintele Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități Marius Apostol și secretarul de stat în MAPN Otilia Sava i-au mulțumit primarului Marian Pătuleanu pentru sprijinul pe care îl acordă acestui proiect important pentru militarii noștri care luptă pe front.

img_4407

”Fac tot ce depinde de mine pentru a sprijini construirea acestui centru pentru recuperarea militarilor care au luptat pe front, mă implic în acest proiect și iată că Singureni-ul a pus la dispoziție terenul de 2 ha pe care va fi construit centrul. Este un proiect foarte important și pentru comuna noastră atât la nivel simbolic pentru că îi sprijinim pe cei care își riscă viața pentru liniștea noastră, dar și pentru că este o investiție mare care va atrage după ea alte investiții și beneficii pentru locuitorii noștru, de exemplu locuri de muncă pentru oamenii din Singureni”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu.

img_4394

Primarul comunei Singureni Marian Pătuleanu dovedește încă o dată prin implicarea în acest proiect că știe să fie înainte de orice altceva OM.

Militarii veterani rămân cu sechele pentru tot restul vieții, iar acest centru ce va fi construit în comuna Singureni are ca scop recuperarea fizică și psihică a militarilor veterani și a militarilor răniți în Teatrele de Operatii din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan, cât și a celorlalți membri ai asociației.

”De ce luptăm pentru CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE? Toţi aceşti militari sunt acolo unde este nevoie de ei. Pentru că ştim cum este să stai cu lunile într-un spital, departe de familie, ne dorim construirea acestui centru.

Ne-am însușit jurământul depus și, indiferent de vremuri sau stare, noi, veteranii, cei care știm prea bine cum este să stai cu lunile într-un spital, departe de familie, ce este suferința de trup sau suflet, ne-am adunat, unit, să construim acest centru pentru militarii cu dizabilități. Vrem să accesăm fonduri europene pentru construirea acestui centru.

Dorința noastră este ca și camarazii noștri, greu încercați, odată întorşi acasă, să primească îngrijiri și susținere și la noi în țară la același nivel ca în Germania sau America. Un loc unde să fie trataţi pentru restul vieţii, după externarea din spital. Sunt mulți veterani care au suferit amputări, paralizii sau alte mutilări pe Teatrele de Operaţiuni și au încă nevoie de de alinarea durerii, derecuperare, refacere şi tratament. Au nevoie disperată de un centru unde ei să poată fi tratați până la sfârșitul vieții.

În Teatrul de Operații, colegul ți-e și soră, ți-e și frate. Iar acesta este lucrul pe care îl știm toţi cei care am scăpat, indiferent cum, dintr-o asemenea experienţă.

Orice Teatru de Operaţii te schimbă un pic, schimbă psihicul militarului, puterea lui. E foarte greu după aceea să spui: a fost uşor sau greu pentru mine. Acolo, toţi colegii trăim ca un frate sau ca o soră. Acolo, în Teatrul de Operaţii, camaradul ţi-e şi mamă, ţi-e şi tată, ţi-e şi soră, ți-e și frate. Ajungi în aşa fel încât, dimineaţa când te trezeşti şi discuţi cu el, să-l simţi din priviri. Noi avem sute de „fraţii” şi „surori” din misiunile pe care le-am avut. Înțelegem și suferim pentru durerea fiecăruia așa cum se întâmplă într-o familie când fratele sau sora este grav bolnavă și vrei să faci orice ca să se facă bine, să stea cât mai mult timp alături de tine. Acolo, noi veteranii, am descoperit ceva pe lumea aceasta, ceva ce nu toţi avem şansa de a descoperi: COMUNITATEA.

img_4369

Comunitatea e la fel de importantă, însă, şi la întoarcere pentru cei care poartă uniforma militară. Am învățat că recuperarea se face în grup. Trebuie să ai lângă tine familia, colegii, prietenii și comunitatea în care trăieşti”, a declarat pentru stirigiurgiu.ro președintele Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități – Marius Apostol.

img_4349

img_4332

suflet-de-erou-5-1

img_4373

Comentarii