Președintele MARIAN MINA: ”Situația este critică: am ajuns la fundul sacului, iar de la Guvern nu primim decât… promisiuni!”

Printre subiectele abordate în cea mai recent întâlnire cu presa locală s-a aflat și cel privind situația financiară extreme d eprecară a primăriilor din județ, dar și a Consiliului Județean.

Instituțiase confruntă cu o situație financiară dificilă din cauză că Guvernul nu a trimis nici acum, la patru luni de la declararea pandemiei de Covid 19, banii pe care CJ i-a cheltuit cu materiale de protecție și aparatură necesară spitalelor.

Același lucru se întâmplă și cu bugetele primăriilor, care au asigurat toate cheltuielile din bugetele proprii, în speranța că Guvernul își va ține promisiunea de a returna toți acești bani. Cum asta nu s-a întâmplat, toate proiectele de dezvoltare au fost încetinite sau chiar stagnate:

”Ce să vorbim de dezvoltare, pentru că nu există bugete. Nu am primit nici un ban pentru spital. Banii pe care noi i-am cheltuit în această perioadă de pandemie și pe care Guvernul a spus că ni-i va returna, au fost doar vorbe în vânt!

Nu am primit absolut nimic, suntem la fundul sacului! Primarii mă sună și spun că nu mai au bani pentru absolut nimic, dar cea mai arzătoare problemă este cea a însoțitorilor persoanelor cu handicap. Nu se întâmplă nimic, doar promisiuni de ”o să primiți”, ”o să aveți”, ”o să…”, ”o să…”, iar concret nu primim absolut nimic”, a declarat președintele CJ, Marian Mina.

Comentarii