Președintele MARIAN MINA: ”Guvernul PNL a dat cea mai mare mită electorală, din ultimii 30 ani, în România!”

Este vorba despre banii alocaţi din fondul de rezervă primăriilor din judeţul Giurgiu. Sunt sume care trebuiau să fie împărţite la rectificarea bugetară din luna august. Însă, banii au fost mutaţi din buget în buzunarul primului ministru Ludovic Orban, pentru a fi împărţiţi preferenţial către primarii care au plecat din PSD şi s-au mutat în PNL.

Am avertizat asupra acestui fapt, încă de când eram carantinat ilegal, spunând că Executivul PNL va oferi mită între 5-7 miliarde primarilor, pentru a schimba partidul, pentru a candida din partea PNL. Iată că s-a adeverit.

Primarii care au trecut la PNL primesc între 7 şi 8 miliarde, iar cei care au rămas în PSD, doar 2, 5 miliarde, de sus până jos.

Sunt curios cum au gândit formulele de calcul în baza cărora au dat la Bulbucata, de exemplu, peste 7 miliarde. Oare ce va face doamna primar cu banii, având în vedere cum arată comuna, după atâtea mandate ale sale! Mă aştept ca organele de control să verifice şi să ia măsuri şi împotriva celei mai mari balastiere ilegale, tot în Bulbucata, şi care aparţine fiilor primăriţei de acolo!

Au dat 8 miliarde la Daia, unde primarul asfaltează fără contract şi fără sursă de finanţare.

Au alocat peste 8 miliarde comunei Gogoşari, o unitate administrativ-teritorială mică! Ieri am fost acolo, în campanie, şi vă mărturisesc că m-am întors în Evul Mediu!

În acelaşi timp, Consiliul Judeţean şi Primăria Giurgiu nu au primit niciun leu! La CJ Giurgiu, nevoile sunt foarte mari, suntem la fundul sacului. Cea mai mare problemă este la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu.

Oamenii aşteaptă lună de lună, cu sufletul la gură, să le fie plătite salariile la timp. Guvernul PNL a folosit banii pentru mită electorală şi, efectiv, le-a întos spatele acestor oameni. Au ignorat toate adresele pe care le-am trimis, încă de la începutul anului, au ignorat toate semnalele de alarmă pe care le-am tras. Pentru ei, Guvernul PNL nu are bani!

Împreună cu directorul economic am făcut eforturi fantastice pentru a le da salariaţilor DGASPC banii, luna aceasta, însă situaţia este departe de a fi rezolvată – notează președintele Mina, pe pagina sa de facebook.

Comentarii