Președintele MARIAN MINA: ”Consiliul Județean a alocat, până acum, șapte milioane de lei Spitalului Județean, căruia nu-i lipsește nimic!”

Afirmația președintelui CJ a fost făcută într-o recentă intervenție la Open TV, unde acesta a prezentat situația Spitalului Județean de Urgență Giurgiu din punct de vedere al dotării cu materiale și echipamente de protecție achiziționate de spital din banii alocați încă de la începutul crizei provocate de epidemia de Covid-19.

”Până la această dată, Consiliul Județean a alocat Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, suma de 7 milioane de lei (70 de miliarde de lei vechi). Foarte mult, dacă mă întrebați pe mine. În momentul de față, și o spun cu toată responsabilitatea, spitalului Giurgiu nu-i lipsește absolut nimic în ceea ce înseamnă materiale de protecție pentru medici.

Aparatura a fost achiziționată și o parte a venit, o parte este așteptată să vină pentru că termenele de livrare sunt foarte mari fiind și o cere mare de la toate spitalele din țară.

Din păcate, trebuie să așteptăm acele termene care, în general sunt de 20-25 de zile. Spitalului Giurgiu, din ziua în care a fost decretată starea de urgență, nu i-a lipsit ceva” – a precizat președintele Mina.

Referitor la respectarea circuitelor medicale impuse în astfel de situații, Marian Mina a declarat:

”În toată această perioadă, Consiliul Județean a făcut tot ce ține de bani și latura administrativă, în rest, ce se întâmplă în spital este atribuția managementului spitalului. Mie mi s-au cerut măști, halate, dezinfectanți, combinezoane, ochelari, aparatură și noi am dat banii. Cum este gestionată situația în spital este treaba medicilor și a managerului. Eu consider că am făcut tot ce ține de mine ca președinte al Consiliului Județean ca spitalului să nu-i lipsească nimic”.

Președintele Marian Mina a mai precizat că alocările către spital continuă deoarece s-a amenajat și un spațiu special unde pot fi tratați bolnavii infectați cu noul coronavirus.

 

 

Comentarii