Președintele MARIAN MINA, acuzații cu dovezi la adresa conducerii Prefecturii: „Este o situație deosebit de gravă ca atâtea persoane să rămână fără hrană”

După controlul efectuat de mai multe instituții ale statului la firma ce asigură hrana copiilor și bătrânilor din căminele DGASPC, s-a decis sistarea activității, iar aproximativ 500 de persoane din aceste centre sunt în pericol de a nu mai primi hrană.

Invitat într-o emisiune TV, președintele Consiliului Județean Giurgiu a lansat o serie de acuzații – cu acte doveditoare –  fără precedent legate de această situație:

”Situația creată la Giurgiu este fără precedent, iar Prefectura nu dă niciun semn de viață după trei zile. Aveți, aici, toată corespondența purtată de DGASPC cu Prefectura începând de vineri și până astăzi. Nu s-a primit niciun răspuns din partea Prefecturii.

Astăzi am reușit să vorbesc la telefon cu doamna prefect, deoarece în week-end nu a fost în Giurgiu, și mi-a spus că nu știe despre ce este vorba.

Solicităm constituirea acelui Comitet pentru Situații de Urgență pentru că este o situație deosebit de gravă ca atâtea persoane să rămână fără hrană. De trei zile suntem pe stocul de urgență și nimeni din Prefectură nu a luat nicio măsură.

Nu mă interesează ce se întâmplă cu firma, ce amenzi primește, pentru că am înțeles că s-au găsit lucruri neconforme, iar firma să suporte rigorile legii.

Ce m-a surprins este că doamna prefect a spus că nu știe nimic și că acest control a fost prin ordin de subprefect! M-a asigurat că va lua măsuri luni dimineață dar până acum (N.R 15.30) nu a făcut nimic!

Ce se doreste? Să avem vreun caz special? Se dorește ca cineva să aibă probleme?”

Marian Mina susține că, după ce vineri mai multe instituții au descins la firma respectivă, aceasta a fost amendată, dar DGASPC a fost informată ulterior că, începând din 22 februarie va putea începe activitatea de furnizare a hranei. dar, ulterior, lucrurile au degenerat:

”Pentru că nu s-au luat măsurile pe care le dorea domnul Brăgaru (N.R subprefectul județului), aceeași echipă s-a prezentat sâmbătă, în forță, ca să închidă firma.

Mai mult, există persoane care pot să confirme, și i-am spus doamnei prefect asta, cum la DSV s-au făcut presiuni să se mediatizeze acest eveniment, cu fotografii care nu au fost făcute la fața locului. DSV a refuzat însă să facă acest lucru. Domnul subprefect Brăgaru a făcut presiuni și a amenințat  DSP să închidă firma. Tot ce vă spun, subprefectul județului le face! Mai mult, au sesizat și Poliția economică, deși oamenii ăia nu au făcut înfracțiuni economice”.

Președintele Mina a explicat și speculațiile conform cărora firma respectivă ar avea legături cu un primar PSD, apropiat de conducerea partidului:

”Nu este nicio legătură. Eu am verificat și acea firmă nu este a lui Marin Mototolea! O altă mincină care s-a spus a fost aceea că noi, Consiliul județean am dat acel contract, cu dedicație. Fals! DGASPC are personalitate juridică și ea încheie contractele, respectând legislația.

Este incredibil ca cineva să creeze cu bină știință asemenea situații, să ducă lucrurile atât de departe. Nu putem duce atât de departe lupta politică! Înseamnă că suntem inconștienți!

Doamna prefect spune că nu știe nimic iar subprefectul dă astfel de decizii! Nu se poate, trebuie să-și dea demisia amândoi! Este la fel de grav! Cum să spui după trei zile că nu știi ce se întîmplă? ”

În aceeași emisiune, a fost prezentată și o filmare în care apare președintele organizației de tineret a PNL, care filma la sediul firmei și a încercat să forțeze ușa.

 

 

Comentarii