Pregătirile pentru noul an școlar – finalizate în municipiu. Câți bani a investit Primăria în școli?

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate unităţile şcolare din oraş au fost igienizate şi au beneficiat de lucrări de reparaţii şi modernizare în sumă totală de 1,5 milioane de lei, dar vor fi mici întârzieri la o şcoală privind dotarea cu mobilier nou.

”Anul acesta nu a prins bine că am aflat destul de târziu că începe anul şcolar pe 10 septembrie (…). Sunt ceva întârzieri la mobilierul de la Şcoala numărul 8, sper ca până vineri să avem bănci şi scaune la nivel de 90%; asta nu înseamnă că vom avea clase fără bănci, dar în loc să avem 35 de bănci într-o clasă, vom avea 30 de bănci sau câţi elevi sunt în fiecare clasă, iar în câteva zile să ne vină şi celelalte bănci; aici este singura problemă pe care o întâmpinăm. În rest, firmele care s-au ocupat de reparaţii, de amenajări s-au încadrat în termene; am găsit două unităţi şcolare care erau închise pentru că au terminat treaba”, a afirmat Barbu.

Potrivit primarului, toate unităţile şcolare din municipiu au autorizaţii sanitare de funcţionare iar ca investiţii pentru şcoli a fost alocată suma de 1,1 milioane de lei din fonduri proprii, 400.000 de lei a fost suma alocată pentru reparaţii tot din fonduri proprii şi a mai fost un contract semnat cu PNDL de două milioane de lei pentru mobilier, din care ”în urma licitaţiilor s-au adjudecat în jur de 1,2 milioane de lei”.

www.agerpres.ro

Comentarii