Prefectul de Giurgiu, nemulţumit de Poliţie şi Jandarmerie. Ce reproşuri se aduc şefilor instituţiilor şi cum răspund aceştia?

Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a declarat marţi, în cadrul unei şedinţe de lucru, că în ultima perioadă se simte o creştere a infracţionalităţii pe teritoriul judeţului, care nu a stat niciodată aşa de rău la ordinea publică, ea cerându-le şefilor Poliţiei şi Jandarmeriei din judeţ să fie instituită zonă de siguranţă publică la Bolintin şi Clejani.

„Din informaţiile mele, la finalul săptămânii trecute au fost mai multe incidente la Bolintin, Clejani, Găiseni, despre care nu am fost informată nici de IPJ, nici de IJJ Giurgiu”, a declarat prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu.

Şeful IPJ Giurgiu a declarat că infracţionalitatea la Bolintin este în scădere, conform datelor statistice, iar unele cazuri nu pot fi făcute publice pentru că sunt sub cercetarea procurorilor.

„Infracţionalitatea sesizată la nivelul oraşului Bolintin înregistrează un trend descendent, faptele despre care aţi făcut vorbire au fost înregistrate pe o perioadă îndelungată de timp, foarte multe dintre acestea au fost comise anul trecut, motiv pentru care nu s-a impus instituirea zonei speciale de ordine publică. Acel scandal între cele două familii de romi în faţa poliţiei a fost gestionat aşa cum trebuie, persoanele identificate, Parchetul a luat măsurile respective, am analizat situaţia şi acolo am dispus suplimentarea efectivelor cu cele de la jandarmi şi cu alte măsuri poliţieneşti”, a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Giurgiu, Cătălin Georgescu.

De asemenea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJJ) Giurgiu a declarat că la Bolintin jandarmii au venit în sprijinul poliţiştilor la un scandal între două familii.

„Fără să încerc să mă derobez de vreo îndatorire ce îmi revine, evenimentul de la Bolintin, un scandal între două familii, s-a petrecut pe fondul unor acţiuni desfăşurate de către noi în sprijinul poliţiei pentru a aplana conflictul şi asigurarea măsurilor specifice la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin, iar la Găiseni a fost o încăierare şi au fost scoase armele din toc somând folosirea lor, dar nu a fost folosit armamentul din dotare”, a declarat şeful IJJ Giurgiu, Daniel Ruşanu.

Prefectul judeţului Giurgiu a spus că se observă o creştere a infracţionalităţii pe teritoriul judeţului şi trebuie impuse măsuri speciale pentru că „niciodată judeţul nu a stat aşa de rău la ordinea publică”.

„Din câte ştiu, la Bolintin Vale în ultima perioadă a fost o explozie de bancomat, au fost mai multe spargeri de locuinţe, bătăi între clanuri în faţa poliţiei cât şi continuate în Bucureşti, scandal cu poliţiştii şi focuri de armă, asta ştiu eu. Iar domnul comandant îmi spune că nu a considerat necesar să instituie zone speciale de siguranţă publică deşi s-au înregistrat evenimente negative cu impact asupra siguranţei populaţiei la Bolintin Vale şi în municipiul Giurgiu, nu a instituit zonă de siguranţă publică în niciuna din cele două localităţi (…)

Starea acolo, la Bolintin, persistă şi vă rog să aveţi în vedere cel puţin pentru perioada următoare să instituiţi acolo zonă de siguranţă publică şi să luaţi în vedere acelaşi lucru pentru Clejani unde, din câte ştiu eu, unul din şefii de familie, de clanuri, de ce vreţi dumneavoastră. este plecat de acasă, se bănuieşte pentru a-şi aduce întăriri, deci nici acolo nu stăm foarte bine.

Aş vrea să aveţi în vedere, cel puţin la acest moment, zona Bolintin, zona de nord a judeţului, şi zona Clejani cu deosebită atenţie faţă de celelalte (…) Este obligaţia dumneavoastră prin lege să informaţi.

Domnii mei comandanţi, sper să fie prima şi ultima discuţie de genul acesta pe care o avem, nu vreau să se mai întâmple lucruri de genul acesta pentru că dacă vom încerca să ascundem şi să băgăm sub preş problemele pe care le avem, la un moment dat ne vom împiedica şi ştiţi, te împiedici câteodată, dar câteodată mai şi pici când te împiedici.

În opinia mea, niciodată nu am stat atât de rău la acest capitol de ordine publică aşa cum stăm acum, sunt destul de multe focare, dar sper că pe viitor le vom putea gestiona în aşa fel încât să nu fie afectat publicul”, a adăugat prefectul.

Nina Carmen Crişu a mai solicitat IPJ şi IJJ Giurgiu să intensifice patrularea şi în zona şcolilor din judeţ pentru că sunt multe sesizări că „în şcoli mai intră persoane care nu au ce căuta acolo”, iar elevii nu au protecţie suficientă faţă de circulaţia maşinilor.

www.agerpres.ro

Comentarii