Prefectul de Giurgiu: ”Autoritățile sunt gata de intervenție, în caz de ninsori abundente”

Prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate instituţiile responsabile de circulaţia pe drumurile publice în perioada sezonului rece sunt pregătite să intervină în cazul căderilor de zăpadă, în bazele de intervenţii fiind pregătite 70 de utilaje, 3.432 de tone de sare şi 225 de tone de nisip pentru drumurile naţionale.

„Am purtat discuţii pe tema pregătirii pentru sezonul rece cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, cu reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Transport şi Administrarea Drumurilor din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, cu reprezentanţii Jandarmeriei, ai Direcţiei de Sănătate Publică, toţi au prezentat un raport cu privire la modul în care sunt pregătiţi să intervină în această perioadă potrivit competenţelor. Toate instituţiile sunt pregătite să intervină în caz de căderi de zăpadă şi ger puternic, avem toate stocurile de materiale antiderapante şi utilaje necesare”, a declarat prefectul Aneta Matei.

Potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, pe drumurile naţionale care străbat judeţul Giurgiu sunt pregătite să intervină 70 de utilaje, iar în baze există un stoc de 3.432 de tone de sare şi 225 de tone de nisip.

Menţionăm faptul că în judeţul Giurgiu a căzut prima ninsoare, stratul de zăpadă este de aproximativ cinci centimetri, iar temperaturile sunt cuprinse, luni, între minus trei şi cinci grade Celsius.

www.agerpres.ro

Comentarii