Pompierii din Giurgiu au salvat de la moarte aproape 100 de oameni în primele nouă luni ale anului

Bilanţul primelor nouă luni ale acestui arată că pompierii din judeţul Giurgiu au salvat de la moarte aproape 100 de oameni, din incendii, inundaţii şi accidente rutiere.
Din ianuarie şi până la finalul lunii septembrie, în Giurgiu au avut loc 271 de incendii, s-au produs 53 de inundaţii şi au avut loc 7 accidente auto grave la care a fost nevoie de echipe de descarcerare. În total, pompierii şi paramedicii SMURD au avut 3.428 de intervenţii.
În afară de stingerea incendiilor şi a salvării oamenilor din calea apelor sau a celor rămaşi captivi între fiarele contorsionate ale maşinilor, pompierii din judeţul Giurgiu au intervenit pentru asistenţa a 81 de persoane, 189 alte situații de urgență, 71 de acțiuni de protectia mediului, 347 incendii necontrolate, 29 de salvări de animale și 2.124 recunoașteri în teren.
De asemenea, au avut loc 96 exerciții în teren, pentru a îmbunătăţi timpul de răspuns şi a omogeniza cooperarea echipelor de intervenţie.
În urma intervenţiei pompierilor din judeţul Giurgiu au fost salvate 85 de persoane, iar 13 răniţi au fost preluaţi de la locul intervenţiei şi transportaţi la spital.

Comentarii