Pompierii de la ISU – intervenții ”la foc automat” în week-end

În perioada 10.11.2017 –13.11.2017,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 30 situații de urgență, astfel:

– 20 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

– 1 intervenție pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Cornetu;

– 1 intervenție pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Cartojani;

– 1 misiune pirotehnică- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Ghimpați;

– 1 intervenție pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Hotarele;

– 1 intervenție- salvări animale- localitatea Comasca;

– 1 intervenție- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție- accident rutier- localitatea Daia;

– 1 intervenție pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Stănești;

– 1 intervenție- incendiu furaje- localitatea Vânătorii Mici;

În data de 10.11.2017, ora 07: 30,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Cornetu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 5 m.p. astereală din lemn și 15 m.p. de perete construit din panouri OSB. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 10.11.2017, ora 07: 55,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Cartojani pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei din astereală pe o suprafață de aproximativ 50 m.p., două televizoare, trei tocuri de geam, două uși, un șifonier, un aragaz și materiale textile. Cauza probabilă a producerii incendiului: jar/ scântei.

În data de 11.11.2017, ora 00: 40,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Ghimpați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului în urma căruia au ars materiale textile, un pat cu două saltele, mobilier din lemn, acoperișul din carton și documente personale. Cauza probabilă a producerii incendiului: efect termic.

În data de 11.11.2017, ora 05: 40,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Hotarele pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Greaca. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului în urma căruia au ars un șopron, o masă, două bănci din lemn, 200 kg material lemnos, un dulap și un frigider. Cauza probabilă a producerii incendiului: jar/ scântei.

În data de 11.11.2017, ora 09: 13,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Comasca pentru degajarea unei bovine căzută într-un șant.

În data de  11.11.2017, ora 19:08, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unui bărbat de la apartamentul acestuia la ambulanța SAJ.

În data de 12.11.2017, ora 00: 40,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Daia în cazul producerii unui accident rutier. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o autospecială pentru transport persoane și victime multiple. În urma impactului unul dintre cei doi pasageri a rămas încarcerat. Echipajele de pompieri au acționat pentru extragerea victimei din interiorul autoturismului și predarea acesteia resurselor medicale prezente la fața locului.

În data de 13.11.2017, ora 01: 45,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Stănești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 5 m.p. tavan din lemn. Cauza probabilă a producerii incendiului: jar/ scântei.

În data de 13.11.2017, ora 02: 40,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Vânătorii Mici pentru stingerea unui incendiu în urma căruia au ars aproximativ 10 tone de furaje. Cauza probabilă a producerii incendiului: acțiune intenționată.

De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat cinci recunoașteri având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Comentarii