Ploile fac ravagii în judeţ. Curţi şi gospodării inundate, pompierii – în alertă

Peste 200 de apeluri fuseseră înregitrate, luni, în jurul orei 13, la dispeceratul ISU, apeluri ce anunţau inundaţii în mai multe localităţi ale judeţului.

Un prim bilanţ al celor de la ISU arată că printre cele mai afectate localităţi se află Gorneni, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Uzunu şi Adunaţii Copăceni:

„Începând cu ora 05.00 dimineata au fost peste 210 apeluri in dispeceratul ISU Giurgiu (multe dintre acestea fiind reveniri). Circa 85% dintre solicitări au fost pt curți inundate, restul pt case si pivnite afectate.

Din fericire nu sunt victime ca urmare a manifestării fenomenelor hidro-meteo la nivel județean.

Dorim să facem mențiunea că se acționează prioritar in zonele cele mai afectate, localitățile de unde au venit cele mai multe apeluri fiind: Gorneni, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Clejani, Adunatii Copaceni si Uzunu.

Serviciile voluntare existente la nivelul UAT-urilor acționează, de asemenea, in zonele in care nu sunt probleme deosebite.

In ceea ce priveste starea drumurilor, la momentul actual nu sunt drumuri inchise/blocate, ci doar un singur drum inundat pe care se circulă îngreunat, DJ 412A, in dreptul localității Adunatii Copaceni, putând circula pe respectivul sector de drum doar autocamioane.

Dorim să precizăm faptul că la acest moment toate resursele sunt in teren, se acționează cu un număr de circa 120 de pompieri (70 din turele de serviciu + 50 rezerva operativă, din turele libere), 14 ASAS-uri, 3 autocamioane, 4 autospeciale de prima interventie si comanda si un numar de 18 motopompe, dintre care 3 de mare capacitate” – anunţă reprezentanţii ISU Giurgiu.

Comentarii