Președintele CJ, Marian Mina – semnal de alarmă: ”Banii pentru persoanele cu handicap ajung doar până în iunie!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că banii pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi însoţitorii persoanelor cu handicap sunt insuficienţi pentru acest an şi asigură plăţile doar până la jumătatea anului.

„Banii pentru plata persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor persoanelor cu handicap ajung până în luna iunie, maximum, ceea ce înseamnă că aceşti oameni vor rămâne fără bani şi, probabil, îi vom vedea la jumătatea anului în faţa Prefecturii Giurgiu, pentru că 80% dintre comunele din judeţ se află în această situaţie”, a declarat Marian Mina, care deţine şi funcţia de preşedinte executiv al PSD Giurgiu.

Totodată, Marian Mina a spus că Ministerul Dezvoltării face controale în judeţ pentru a vedea cum au fost investiţi banii şi consideră că acest Corp de control a devenit „un instrument de ameninţare şi de şantajare a primarilor”.

„Vreau să vă vorbesc despre controalele pe care Ministerul Dezvoltării le face la noi în judeţ. Sunt nişte controale normale având în vedere banii care s-au investit în judeţul Giurgiu, mi se pare normal ca noi să fim controlaţi, însă mi-aş dori să văd că sunt controlate şi în comunele cu primari PNL. Acest Corp de control a devenit un instrument de ameninţare şi de şantajare a primarilor, se pune o presiune fantastică pe primari ca să facă pasul către PNL. Eu vă asigur că niciun primar nu o să cedeze la acest şantaj, niciun primar nu o să schimbe partidul şi suntem mai uniţi ca niciodată. (…) Primul judeţ cu care s-au început aceste controale a fost judeţul Giurgiu, am arătat toată disponibilitatea şi i-am invitat pe fiecare drum, nu doar pe trei pe care au vrut ei. Au reuşit marea performanţă să găsească doar un aliniament care nu este drept la toate drumurile controlate la CJ. Nu cred că aşa se procedează corect, nu cred că e normal să fie controlate doar judeţele PSD care au câştigat alegerile”, a declarat Marian Mina.

În final, preşedintele CJ Giurgiu a spus că în judeţ sunt demarate şi proiecte cu fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea unor drumuri, ultimul proiect semnat fiind cel care face legătura între Adunaţii Copăceni şi Mihăileşti.

„Este un drum care va fi reabilitat pe o lungime de 12,5 kilometri, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 20 de milioane de lei câştigat împreună cu prietenii şi partenerii noştri din Ruse, Bulgaria, pentru că, altfel, este foarte greu ca noi, singuri, să obţinem fonduri europene. În luna martie se va da ordin de începere acolo şi sperăm ca până în toamnă drumul să fie gata”, a încheiat Marian Mina.

Comentarii