Perspective dezolante pentru 2020 la Direcția de Transporturi

Dacă anul trecut începea cu o mulțime de planuri, începutul lui 2020 este total diferit pentru Direcția Județeană de Transporturi. Motivul: lipsa banilor, în condițiile în care bugetul acestui an este aproape jumătate față de cel al lui 2019.

Directorul instituției, Marius Olteanu, spune că proiectele pentru 2020 vor fi foarte, foarte slabe, având în vedere bugetul cu circa 40% mai mic față de cel de anul trecut.

”Prevăzusem mai multe lucrări, care, pe bugetul actual, nu pot fi realizate. De aceea, ne vedem obligați să realizăm doar strictul necesar – lucrări de întreținere, plombări, marcaje mai puține- totul dimensionat pe actualul buget.

Avem proiectul în derulare pentru achiziții de utilaje, din fericire început de anul trecut, prin care trebuie să ne sosească alte două utilaje: un autogreder și o freză pentru asfalt de un metru. Pentru freză vom fi nevoiți să reluăm licitația, pentru că cel care se înscrisese s-a retras. Din câte se pare, în prima parte a anului nu vom reuși, așa cum spuneam, să realizăm mare lucru.

Prin urmare, pentru noi, acest an nu se anunță deloc ”roz”, dar ne punem speranțe în recitificarea din vară.

În comparație, 2019 a fost un an extrem de productiv, am avut și bani, am avut cu ce face lucrările propuse, nu pot spune că am avut vreun minus”, spune directorul Olteanu.

Referindu-se la perioada de iarnă, acesta a declarat:

”Până acum, am avut o iarnă blândă, dar să vedem ce va fi în luna februarie, pentru că, din experiențele anterioare, atunci vine iarna cu adevărat. De altfel, am văzut și o prognoză meteo care anunța schimbări de vreme pentru luna viitoare, dar nu este o problemă, suntem, așa cum vă precizam și cu alte ocazii, pregătiți cu materiale antiderapante, cu utilaje și oameni.

Va fi foarte dificil dacă vom avea parte de fenomenul de ploaie înghețată, și revin cu apelul către participanții la trafic să înțeleagă situația, și să nu pornească la drum decât dacă este, cu adevărat, o urgență”.

Comentarii