Percheziții la Penitenciarul Giurgiu: patru deținuți, bănuiți de implicare în escrocheria ”Accidentul”

Poliţiştii din Călăraşi au efectuat percheziţii la Penitenciarul Giurgiu şi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda accidentul. Patru deţinuţi şi o persoană aflată în libertate sunt bănuiţi că au înşelat vârstnici din Călăraşi, prejudiciul fiind de 29.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au făcut, miercuri, trei percheziţii într-un penitenciar din Giurgiu şi la locuinţele unor persoane din judeţul Ialomiţa, pentru documentarea activităţii infracţionale a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 ani, care ar fi comis mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda accidentul.

Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie – octombrie 2017, persoanele implicate ar fi contactat telefonic mai multe persoane şi, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulaţie a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.

În sarcina celor cinci persoane, dintre care patru aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea, s-a reţinut comiterea a 5 infracţiuni de înşelăciune, victimele fiind persoane vârstnice, din judeţul Călăraşi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 29.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 telefoane mobile, cartele telefonice, aproximativ 2.000 euro, precum şi documente privind depuneri de numerar.

Faţă de cele 5 persoane poliţiştii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.În activităţi au fost angrenaţi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, poliţişti de la Serviciul Criminalistic Călăraşi şi de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

www.mediafax.ro

Comentarii