Ordinul de protecţie – un instrument luat în serios la Giurgiu

ORDIN DE PROTECȚIE PROVIZORIU EMIS PE NUMELE UNUI TÂNĂR DUPĂ CE ŞI-A LOVIT TATĂL

Pe numele unui tânăr de 20 de ani a fost emis ordin de protecție provizoriu, după ce, pe fondul unor discuții în contradictoriu, și-a lovit tatăl cu o piatră.

Luni, 26 august a.c., în jurul orelor 18.30, Poliția Municipiului Giurgiu, a fost sesizată prin S.N.U.A.U 112, de un bărbat, din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că are un conflict în familie cu fiul său.

 

În temeiul sesizării, polițiști s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că în timp ce bărbatul de 45 de ani se afla în Parcul Orient din municipiul Giurgiu, în urma unor discuții contradictorii avute cu fiul său, un tânăr de 20 de ani, cu care locuiește împreună, a fost agresat fizic de către acesta, fiind lovit cu o piatră.

În urma celor constatate și a întocmirii chestionarului de evaluare a riscului, a fost emis ordinul de protecție provizoriu, prin care s-a dispus ca acesta să părăsească temporar locuința tatălui său și să păstreze o distanță de minim 100 m față de acesta.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiri infracțiunii de violență în familie.

A PĂTRUNS ÎN LOCUINȚA MAMEI SALE, DEȘI AVEA ORDIN DE PROTECȚIE PROVIZORIU EMIS

Un bărbat este cercetat de polițiști după ce a pătruns în locuința mamei sale din comuna Comana, deși avea ordin de protecție provizoriu emis de poliţişti.

 Luni, 26 august a.c., în jurul orelor 01.15, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, din comuna Comana, județul Giurgiu cu privire la faptul că fiul său, pe numele căruia a fost emis ordin de protecție provizoriu, a pătruns abuziv în curtea locuinței.

În baza sesizării, polițiști s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că, în data de 26 august a.c., în jurul orelor 01.00, fiul femeii a pătruns în locuința acesteia, din comuna Comana, județul Giurgiu, pentru a-și lua o suma de bani.

Tot cu aceasta ocazie, la fața locului a fost identificat și celălalt fiu al femeii, care a declarat faptul ca în noaptea de 26 august a.c., în jurul orelor 01.15, în timp ce fratele său părăsea curtea imobilului, l-a amenințat cu un cuțit, provocându-i o stare de temere.

Întrucât bărbatul în cauză a încălcat masurile stabilite prin ordinul de protecție provizoriu şi a pătruns in imobilul mamei sale, deși avea obligația de a nu se apropia la o distanta mai mică de 200 de metri de aceasta, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcare a masurilor prevăzute în ordinul de protecție şi  amenințare.

Comentarii