Noul an școlar începe cu restricții și reguli stricte pentru elevi

Noul an şcolar bate la uşă şi nimeni nu poate spune cu certitudine cum vor face faţă elevii tuturor regulilor. Nu o să fie uşor. Vor purta mască în permanenţă şi vor sta la distanţă unii de alţii. Nu-şi vor îmbrăţişa profesorii şi nici nu se vor mai putea juca în curtea şcolii.

Pandemia de coronavirus îi obligă să respecte reguli stricte încă de când intră pe poartă. Periodic vor fi instruiţi de către cadrele didactice cum să se ferească de infecţis cu SARS-CoV-2.

Nici recreaţiile nu vor mai arăta ca în anii trecuţi. Pandemia îi obligă pe copii să stea la distanţă. Pe toată durata pauzelor, cadrele didactice vor avea grijă ca elevii să nu se apropie prea mult unii de alţii. Nu vor mai avea voie să practice jocuri de contact sau cu mingea, nici activităţi care implică schimbul de obiecte.

Copiii nu vor avea voie să stea în curtea şcolii pe bănci care nu sunt dezinfectate.

Elevii nu au voie să folosească o mască ruptă sau umedă, să poarte masca doar peste gură sau sub bărbie sau să o dea jos când vorbesc cu cineva. Chiar dacă simt nevoia să-şi atingă masca, nu le este recomandat să pună mâna în partea din faţă. Pentru a împiedica răspândirea coronaviruslui nu au voie să arunce masca oriunde sau să o lase la îndemâna colegilor. Toţi copiii ar trebui să ştie că masca este de unică folosinţă şi în niciun caz nu ai voie să faci schimb de mască cu altcineva.

Nu este recomandat să pui mâna la ochi, şă-ţi atingi nasul şi gura înainte de a-ţi curăţa bine mâinile.

Foarte important este să nu strănuţi sau să tuşeşti înainte să-ţi acoperi gura şi nasul cu o batistă de unică folosinţă. Batista utilizată se aruncă imediat. De asemenea, se poate strănuta în interiorul cotului.

La şcoală nu mai ai voie să-ţi aniversezi ziua de naştere cu bomboane şi sucuri.

www.fanatik.ro

Comentarii