Noul proprietar al Viromet vrea să preia și Ga-Pro-Co Chemicals de la Ioan Niculae și își creează un trader de gaze, în asociere cu un om de afaceri bulgar

Compania North Chemical Complex, controlată indirect de omul de afaceri Gabriel Ticea și care a preluat recent combinatul chimic Viromet Victoria, anterior parte a grupului Interagro al lui Ioan Niculae, a intrat în negocieri pentru a cumpăra și activele industriale ale combinatului Ga-Pro-Co Chemicals Săvinești, din același grup și aflat în faliment, active scoase la vânzare încă din primăvară, după cum a relatat Profit.ro la acea dată.

North Chemical Complex și-a exprimat oficial intenția de a cumpăra activele Ga-Pro-Co Chemicals în urmă cu circa două săptămâni, iar negocierile sunt în prezent în desfășurare.

North Chemical Complex a fost înființată anul acesta și este deținută integral de operatorul portuar de marfă SCAEP Giurgiu Port, unde Gabriel Ticea este acționar majoritar din primăvara lui 2019, cu peste 78% din capital. Ga-Pro-Co Chemicals este controlat în prezent de Niculae printr-un offshore cipriot, Dalhousie Holdings Limited, cu 99% din acțiuni, restul de 1% fiind în posesia Viromet.

Citește mai mult pe profit.ro

Comentarii