Cele mai recente capturi ale poliţiştilor de frontieră: încălţăminte, îmbrăcăminte, produse de marochinărie, dar şi ţigări netimbrate

 

Încălțăminte, produse textile şi de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.600 articole textile, încălțăminte şi de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci şi un cetăţean bulgar au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele zile, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, precum și într-un microbuz, cantitatea totală de 2.664 articole textile, încălțăminte şi de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci şi un cetăţean bulgar, cu vârste cuprinse între 35 și 42 de ani. Cetățenii turci au declarat că intenționau să comercializeze bunurile, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea, iar cetăţeanul bulgar a declarat că făcea curierat pentru o persoana din Cehia și nu avea cunoştinţă despre faptul că bunurile transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 299.370 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Ţigări fără marcaje fiscale, descoperite în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 800 de pachete cu ţigări, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 02.08.2019, la ora 02.05, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, în mai multe cutii de carton, 800 de pachete cu ţigări, care nu aveau aplicate timbru fiscal.

La cercetări, şoferul a declarat faptul că a cumpărat ţigările din Turcia și urma să le comercializeze în București.

Ţigările, în valoare totală de 14.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar șef de poliție Cazacu Dănuț

Comentarii