Noapte de coșmar pentru pompieri, la Tufa (Mihăilești). O femeie a murit de supărare

Joi seară, în jurul orei 22, la 112 era anunțată izbucnirea unui incendiu la un grajd din localitatea Tufa (Mihăilești). La fața locului au ajus pompieri și autospeciale de la mai multe subunuități ISU din județ: Mihăilești, Călugăreni și Bolintin Deala, care au constatat că era vorba desre o ardere generalizată.

A fost nevoie de o noapte întreagă pentru stingerea acestui incendiu, care a fost, în final, lichiday, vineri, în jurul orei 6.

Din păcate, pe lângă pagubele materiale (animale și cereale arse), incendiul de la Tufa s-a soldat și cu o victimă. Nu focul în sine a răpus-o, însă, pe mama proprietarului grajdului (căci despe ea este vorba), ci supărarea, care a determinat un infarct, ce i-a fost fatal.

La finalul celor mai bine de opt ore de luptă cu focul, reprezentanții ISU dau detalii:

”Incendiul din localitatea Tufa a fost lichidat in jurul orelor 06.00 in aceasta dimineata.

In ceea ce priveste consecintele evenimentului au ars: acoperisul grajdurilor (si podul) cu plantele furajere existente in interior (cca. 500 baloti paie). In timpul incendiului au murit: 7 bovine, 1 cabalina si cca. 10 pasari de curte. Au fost salvate: 10 bovine, 2 porcine si cca. 30 pasari curte.

In ceea ce priveste cauza probabila a producerii incendiului este vorba despre depozitarea cenusei si jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.

Au intervenit 18 pompieri cu 4 ASAS si o autospeciala de prima interventie si comanda, 1 EPA – din cadrul ISU Giurgiu si 1 echipaj TIM din cadrul ISU B-IF.

Din nefericire, pe timpul incendiului, un eveniment nedorit a avut loc, mama proprietarului afectat de incendiu facand stop cardio-respirator. EPA Mihailesti prezent la fata locului a inceput manavrele de RCP. Un echipaj de Terapie Intensiva Mobila a fost solicitat in sprijin din cadrul ISU B-IF, medicul echipajului constatand in cele din urma decesul victimei.”

Comentarii