Ninsorile și vremea rea nu vor lua prin suprindere Direcția Județeană de Transporturi

Directorul instituției, Marius Olteanu, spune că nu au fost probleme care să vizeze pregătiri speciale pentru sezonul rece, astfel că Direcția are în stoc 500 de tone de nisip, 10 tone de clorură de calciu şi 300 de tone de sare.

De asemenea, toate utilajele folosite în acţiunile de deszăpezire sunt echipate şi pregătite să intervină în orice moment, atunci când situaţia o va impune.

”Problemele apar atunci când viscolește, și, de aceea, fac din nou apel către participanții la trafic să înțeleagă situația în care apar coduri portocalii de viscol și să nu plece la drum, dacă acest lucru nu este cu adevărat necesar!”, spune directorul Olteanu.

Un alt aspect comentat de directorul Olteanu este cel legat de situația toaletării sau tăierii de pomi de pe marginea drumurilor județene, operațiuni ce nu pot fi realizate în lipsa unor avize:

„Avem câteva cereri din partea primăriilor, și după fenomenul pe care l-am avut, de ploaie înghețată, din iarna trecută, am mai tăiat din pomii cu probleme pe DJ 503, în zona lui DJ 505, 412B, unde sunt niște plopi bătrâni.

Procedura este, însă, destul de complicată: marcare, autorizare, contractare, firma care prestează tăierea, acreditată în programul silvic, trebuie să meargă cu un contract, noi, ca să facem contract, trebuie să avem prevedere bugetară, iar bugetul cine știe cum și când va apărea…După ce vedem bugetul, știm ce avem de făcut”, spune directorul Direcției de Transporturi.

Pe partea de control trafic, directorul Marius Olteanu s-a declarat foarte mulțumit, veniturile estimate la începutul acestui an fiind depășite.

„Transportatorii au înțeles că trebuie să contribuie și ei dacă au depășiri de masă maximă admisă, am început să câștigăm și procesele în care erau contestate amenzile, astfel că încep să vină bani.

Repet, este bine că oamenii au înțeles că și ei folosesc aceste drumuri județene, și că dacă nu își achită taxele respective, nu sunt bani pentru întreținere sau reparații.

Nu suntem puși pe sancțiuni, ci ne axăm, cel mai mult, pe munca de prevenție, pentru că amenzile sunt extrem de mari, și, așa cum am menționat, dacă sunt contestate în instanță, nu se prea câștigă. Este timp pierdut, sunt bani pierduți.

Dar, așa cum vă spuneam, este bine că transportatorii au început să înțeleagă și să intre în legalitate”, a încheiat directorul Marius Olteanu.

Comentarii