NICULAE BĂDĂLĂU – explicații despre convocarea conferinței de alegeri și răspunsuri la atacurile primarului Barbu

Așa cum vă informam într-un material anterior, convocarea conferinței județene PSD, în care se va alege noua conducere, a ”făcut valuri” la Giurgiu, unde primarul Nicolae Barbu (președinte al Organizației municipale PSD) a organizat o conferință de presă, în care a anunțat că Organizația municipală nu va participa la aceste alegeri, convocate  – în opinia sa – nestatutar. În plus, Barbu mai afirma, în aceeași conferință de presă, că Niculae Bădălău l-ar fi dat afară din partid, în 2016.

Imediat după conferința primarului, a urmat conferința de presă a liderului PSD, Niculae Bădălău, în care acesta a explicat ”ce și cum”. Iar după conferință, pe pagina sa de facebook a apărut următorul mesaj:

”În urma Comitetului Executiv Judeţean din 10 septembrie, s-a stabilit organizarea pe 13 septembrie a Conferinţei Judeţene. În statutul PSD, o conferinţă judeţeană este stabilită de CEX, convocat de o treime dintre membri sau de preşedintele intermar, adică de mine, în acest caz. La CEX au participat 68 din cei 76 de membri, ceilalţi opt nici nu mai erau membri ai PSD. Toţi primarii au fost prezenţi şi hotărârile au fost adoptate cu 62 de voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere.

Sunteți la curent că la Comitetul Executiv Central al PSD s-a decis ca astfel de conferinţe judeţene ale partidului să fie organizate între 10 septembrie şi 10 octombrie 2018. Ţinând cont că pe 7 octombrie vom avea referendumul pentru familie, am hotărât să facem Conferinţa Judeţeană cât mai repede ca să avem timp să organizăm referendumul. Era normal ca fiecare să îşi dea cu părerea, asta este democraţia, dar votul pentru stabilirea datei conferinţei a fost covârşitor. Nu s-a încălcat statutul cu nimic!

Îl respect pe domnul Barbu, dar consider că argumentele lui sunt lipsite de fond. Cel mai mult m-a deranjat afirmaţia lui că l-aş mai fi exclus eu odată din partid. Ştim cu toţii foarte bine că, atunci când s-a făcut USL, de la nivel central s-a stabilit ca Lucian Iliescu să fie candidat USL la Primăria Giurgiu. Domnul Barbu a plecat din PSD, pentru că voia să candideze şi astfel şi-a dat demisia, dar a fost sprijinit de toată organizaţia municipală a PSD Giurgiu. Acum să vii să spui că eu l-am exclus, mi se pare total nepotrivit.”

Comentarii