Maşină furată şi ţigări de contrabandă – descoperite de Poliţia de Frontieră Giurgiu

Autoutilitară căutată de autorităţile din Marea Britanie, descoperită la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care conducea o autoutilitară marca Ford, căutată de autorităţile din Marea Britanie.

În data de 24.09.2019, în jurul orei 19:50, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar G.B., în vârstă de 48 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Ford, fabricată în anul 2006.

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, în data de 04.04.2019.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul de la un bărbat și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoutilitara, în valoare de 10.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul Sectorului P.F Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

 

Ţigări ascunse printre bagaje, în  interiorul unui microbuz,  descoperite la P.T.F. Giurgiu

 Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse în interiorul unui microbuz, printre bagaje, peste 1.000 de pachete cu țigări, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 24.09.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile. Astfel, a fost selectat pentru control un microbuz condus de cetățeanul bulgar A.R.Y., în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul microbuzului, disimulate printre bagaje, dar şi în portbagaj, cantitatea totală de 1.030 pachete cu țigări.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și intenționa să le transporte în Belgia, pentru a le comercializa.

Țigările, în valoare de 20.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

/Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

  Comisar șef de poliție Cazacu Dănuț

Comentarii