Magistrații intră în grevă pe termen nelimitat. De miercuri, nu se mai judecă decât cauzele urgente

Adunarile generale ale judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti si Tribunalului Bucuresti au decis, marti, suspendarea activitatii de judecata incepand cu miercuri, 22 ianuarie 2020, in contextul nemultumirilor legate de eliminarea pensiilor de serviciu. Parlamentul urmeaza sa ia o decizie in acest caz pe 28 ianuarie.

O decizie similara au luat si Tribunalul Buzau, dar si Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Bucuresti a anuntat, marti, ca adunarea generala a hotarat, „cu unanimitate, ca iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu pentru judecatori este de natura a incalca independenta si a afecta statutul constitutional al acestora.”

Adunarea generala a judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi si suspendarea activitatii de judecata incepand cu data de 22 ianuarie 2020 si pana la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistratilor.

O decizie similara s-a luat si in adunarea generala a judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, unde s-a decis suspendarea activitatii pe o perioada nedeterminata.

Potrivit unor oficiali ai acestei instante, nu toate procesele vor fi suspendate, fac exceptie cauzele cu arestari preventive, cauzele cu copii si suspendarea executarilor silite. (www.ziare.com)

Și magistrații din Giurgiu au decis să intre în grevă de miercuri, urmând a fi judecate doar cauzele urgente.

 

Comentarii